Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrailli neonaziler

İsrail’de polis, Petah Tikva’da, yerel bir “Neo Nazi” hücresinin üyeleri oldukları şüphesiyle, 17 ila 19 yaşlarında 8 İsrailli genci tutukladı. Gençlerin yaklaşık 1 ay önce yakalandığı, ancak yayın yasağı sebebiyle bugüne kadar bilgi verilmediği kaydedildi.

Gençlerin, Tel Aviv otobüs terminali, pazar yeri ve çevresinde, genellikle yabancı işçiler, aşırı dinci Yahudiler ve evsizler olmak üzere onlarca kişiye taciz ve saldırıda bulundukları bildirildi.

Polisin yaklaşık 1 yıl kadar önce, Petah Tikva’da bir sinagoga zarar verilmesi, Nazi simgeleri olan gamalı haç ve Adolf Hitler’in adının sinagogun duvarlarına, duâ kitaplarına yazılması olayının soruşturulması sırasında belirlediği hücrenin liderliğini, 19 yaşındaki ve çevresinde “Nazi Eli” olarak bilinen Eli Buanitov adlı genç yapıyor.

Polis, gençlerin Nazi ideolojisini öven toplantılar yaptıklarını, aralarında Hitler usulü selâmlaştıklarını belirterek, gençlerin, ırkçı saldırılarda bulunmak üzere Tel Aviv’e gidecekleri sırada yakalandığını bildirdi.

Gençlere ait, el konulan bilgisayarlarda eylemlerin, acımasızca dövülen kişilerin görüntülerinin ele geçirildiği belirtildi.

Tüm şüphelilerin, “Dönüş Yasası” kapsamında eski Sovyetler Birliği’nden gelen göçmenler olduğu, aralarından birinin, Petah Tikva’da birkaç ay önce 2 kişinin ve yüzlerce kedinin öldürülmesi olayında da şüphe üzerine tutuklandığı ifade edildi.

Şüphelilerin, İsrail dışındaki bazı Neo-Nazi örgütleriyle bağlantıları olduğu kaydediliyor.

/ KUDÜS

10.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de genel grev

  İsrailli neonaziler

  Maliki: Komşularımız daha fazla çaba göstersin

  Zebari’den komşu ülkelere terör uyarısı

  İsrail, Hamaslı yöneticiyi kaçırdı

  Darfur’a Libya desteği

  Rumlarda 5 Eylül kavgası


 Son Dakika Haberleri