Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Zebari’den komşu ülkelere terör uyarısı

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, komşu ülkelerden sınırlarını daha iyi kontrol etmelerini isteyerek, Irak’taki terörün onların topraklarına da sıçrayabileceği uyarısında bulundu.

Zebari, Irak’a komşu ülkelerin katıldığı Bağdat’taki bölgesel güvenlik konferansında yaptığı konuşmada, “Ülke içinde ulusal uzlaşmaya yaptığımız vurguya rağmen, komşularımızla ve genel olarak uluslar arası toplulukla da uzlaşmaya ihtiyacımız var. Ve sizin, özellikle de yakın komşularımızın desteğine ve taahhütlerine ihtiyacımız olan kritik bir dönemdeyiz” dedi.

Irak’ın komşularının “sınırları kontrol etmek ve teröristlerle katillerin Irak’a sızmasını önlemek için aktif biçimde çalışmaları” gerektiğini söyleyen Zebari, “Terörizmle mücadele edilmeli, çünkü teröristlerin, iki nehrin ülkesinde (Irak) yaktıkları ateş sınırların ötesine yayılacak ve komşu ülkeleri tehlikeye sokacak” dedi.

Zebari, tehlikeye girecek ülkelerin adını vermedi ama Irak ve ABD, Suriye’yi yabancı militanların Irak’a girmesine izin vermekle, İran’ı ise Şiî militanlara silâh sağlamakla suçluyor.

Irak hükümeti ayrıca, Irak’taki intihar saldırılarını düzenleyenlerin büyük çoğunluğunun Suudi vatandaşı olduğunu belirtiyor.

/ BAĞDAT

10.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de genel grev

  İsrailli neonaziler

  Maliki: Komşularımız daha fazla çaba göstersin

  Zebari’den komşu ülkelere terör uyarısı

  İsrail, Hamaslı yöneticiyi kaçırdı

  Darfur’a Libya desteği

  Rumlarda 5 Eylül kavgası


 Son Dakika Haberleri