Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversiteliye yurt dışında staj imkânı

Üniversite öğrencilerine ve öğretim elemanlarına Avrupa’daki üniversitelerde eğitim imkânı sağlayan Erasmus Programı kapsamında, öğrenciler bu yıldan itibaren staj imkânına da sahip olacaklar.

Devlet Planlama Teşkilâtı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, ‘’Hayatboyu Öğrenme Programı’’ çatısı altında yer alan Erasmus Programı’nın Türkiye faaliyetlerine yeni bir program daha eklendi.

Üniversite öğrencilerine, eğitimlerinin 1 veya 2 dönemini Avrupa ülkelerindeki anlaşmalı üniversitelerden birisinde devam etme, öğretim elemanlarına ise 1 hafta ile 6 ay arasında yine benzer statüdeki üniversitelerde eğitim verme imkânı sağlayan Erasmus Programı faaliyetlerine yeni katılan ‘’Öğrenci Staj Hareketliliği’’, öğrencilere yurt dışında staj yapma şansı veriyor.

Hedefi, üniversite öğrencilerinin yurt dışındaki kurum ve kuruluşlarda staj yaparak uluslar arası bilgi ve deneyim edinmelerini sağlamak olan faaliyet, tüm Avrupa ülkeleri ile birlikte Türkiye’de de ilk kez bu yıl uygulanmaya başlandı.

Alınan bilgiye göre, Öğrenci Staj Hareketliliğinden yararlanabilmek için 39 Yükseköğretim kurumundan bin 555 öğrenci başvuruda bulundu. Ulusal Ajans’ın bu faaliyete tahsis ettiği 2,5 milyon Avro ile bu başvurulardan bin 18’i desteklendi.

STAJ SÜRESİNCE AYLIK VERİLİYOR

Yüksek lisans ve doktora yapanlar da dahil olmak üzere bütün üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği programa katılmak isteyen öğrenciler, üniversitelerinin ilgili bölümlerine başvurabiliyorlar.

1 Temmuz 2007’de başlayan ve 30 Eylül 2008’e kadar sürecek olan staj programı çerçevesinde, işletmelere eğitim ve araştırma merkezlerine yerleştirme yapılıyor. Lisans öğrencileri için 3-12 ay, önlisans öğrencileri için ise 2 hafta ile 12 ay olarak öngörülen staj dönemi için, öğrencilere yurt dışında kaldıkları süre boyunca karşılıksız ödeme de yapılıyor. 3 aylık ortalamalara göre aylık olarak 488 Avro ile 968 Avro arasında değişen ödeme yapılan öğrencilerin yurt dışına çıkış ve dönüş masrafları da fonlardan karşılanıyor. Ödemeler, öğrencinin gideceği ülkenin hayat şartları dikkate alınarak belirleniyor. Bu kapsamda Avrupa ülkeleri ‘’hayat pahalılığına’’ göre 4 sınıfa ayrılıyor.

Öğrenci Staj Hareketliliği programından yararlanmak isteyen 39 üniversite arasında en yüksek hibeyi, Ankara Üniversitesi aldı. Ulusal Ajans’tan 352 bin 719 Avro hibe alan Ankara Üniversitesi program çerçevesinde 150 öğrenciyi staja gönderecek. Ankara Üniversitesi’ni 76 öğrenciyle Anadolu Üniversitesi, 70 öğrenciyle Fatih Üniversitesi izliyor.

/ ANKARA

11.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ortadoğu’da olanlar yüreğimizi dağlıyor

  Babacan: Gerginlik körüklenmesin

  Gül'ün ilk gezisi Güneydoğu’ya

  Büyükanıt tebrik etti

  Teziç: Gül takdir hakkını kullandı

  Talat: Rum tarafı 8 Temmuz sürecini istemiyor

  Karayalçın: Anayasa değişikliğini destekliyoruz

  Orduevi önünde 12 Eylül tepkisi

  Toptan: KKTC’ye kısıtlamalar kalkmalı

  Gümüşhane Cezaevinde arbede

  BAK: Bush, hepimizi tehdit ediyor

  Veliler de küçükler de heyecanlıydı

  Üniversiteliye yurt dışında staj imkânı

  Seçmeli medya dersleri başlıyor

  Su mühendisleri kuraklığı tartıştı

  Davulcular sınava girdi

  Sınırda kaçak operasyonu

  İnsan hakları eğiticilerine eğitim

  Sınırda oy verme başlıyor

  Seri cinayet sanıklarına ömür boyu hapis

  Hollanda’ya yeni cami

  Mahyalar farklı mesajlar verecek

  Beslenme çantasında hangi yiyecekler olmalı?

  Satürn’ün bir günü 15 dk kısaldı

  Sinüzite balonlu tedâvi

  Hafızlık bayrağı Tavşanlı'ya geçti

  Fırtına elektrik hatlarını kopardı


 Son Dakika Haberleri