Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: Gerginlik körüklenmesin

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İsrail uçaklarının hava sahası ihlâllerinin Türkiye için kabul edilemez bir gelişme olduğunu, İsrail nezdinde gerekli girişimlerin yapıldığını belirterek, konuyla ilgili çok yönlü araştırmaların sürdüğünü söyledi. Babacan, “Bölgedeki tüm ülkeler diğer ülkelerin egemenlik haklarına saygı göstermeli ve gerginlik çıkaracak adımlar atmaktan titizlikle kaçınmalıdırlar. Aksi halde gerginlikler körüklenecek, barış ve istikrar tesisi sekteye uğrayacaktır” dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, (İsrail uçaklarının hava sahası ihlâllerinin) Türkiye için kabul edilemez bir gelişme olduğunu, İsrail nezdinde gerekli girişimlerin yapıldığını belirterek, konuyla ilgili çok yönlü araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanlığında bir araya gelen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Babacan ile Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Babacan, Türkiye’nin, İsrail’in hava sahası ihlalleri konusunda yaptığı girişimlerden bir cevap alıp almadığının sorulması üzerine, “Bu bizim için kabul edilemez bir gelişmedir” dedi. Türkiye’nin daha önce yaptığı açıklamalarda da bu haberlerin kaygıyla karşılandığını ve bölgenin içinden geçmekte olduğu dönemde bu gibi gelişmelerin ilâve gerginliklere yol açacağını ifade ettiğini kaydeden Babacan, herkese teenni ile hareket etmeleri çağrısında bulunduklarını hatırlattı.

Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgedeki tüm ülkeler diğer ülkelerin egemenlik haklarına saygı göstermeli ve gerginlik yaratacak adımlar atmaktan titizlikle kaçınmalıdırlar. Aksi halde gerginlikler körüklenecek, barış ve istikrar tesisi sekteye uğrayacaktır. Bu olayla ilgili çok yönlü araştırmalar sürmektedir. İlgili ülkeden çok hızlı bir şekilde izahat vermesi istenmiştir ve İsrail nezdinde gerekli girişimler de yapılmıştır.”

Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın hakim kılınması için gayret eden bir ülke olduğunu ifade eden Babacan, bölgedeki ülkelerle olan ilişkilerin karşılıklı saygı ve güven temelinde olduğunu bildirdi.

Babacan, Irak’a komşu ülkelerin genişletilmiş toplantısının İstanbul’da düzenleneceğini hatırlatarak, toplantının tarihinin netleştiğini ve 31 Ekim-1 Kasım günlerinde yapılacağını bildirdi. Barış ve istikrara katkı sağlamak amacıyla ikili düzeyde de girişimlerde bulunduklarını belirten Babacan, bu çabaları sürdüreceklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Orta Doğu’da içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde tüm tarafların aklı selim ve sağduyuyla hareket etmelerini bekliyoruz. Gerginliğe neden olabilecek hareketlerin hiç kimseye yararı olmayacaktır. Tüm bölge ülkeleri barış ve istikrar tesisi için işbirliği yapmalı ve enerjilerini bu yolda kullanmalı.”

MUALLİM: İSRAİL KASITLI VE

DÜŞMANCA SALDIRIDA BULUNDU

Suriyeli bakan da “İsrail uçaklarının ihlali konusunda somut delillerle gelip gelmediğinin” sorulması üzerine, konuyu bugünkü görüşmede Babacan ile ele aldıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Adını koyuyorum; bu kasıtlı ve düşmanca bir saldırıdır. İsrail uçakları Suriye’ye saldırıda bulunmuşlardır. Suriye topraklarına bombalarını bırakmışlardır. Hatta birtakım uçaklar da bazı yakıt tanklarını Suriye topraklarına bırakmış durumda.”

Konuk Bakan, “Suriye olarak kardeş ülke Türkiye’nin devam ettirmekte olduğu rolünü destekliyoruz. Bölge geneline ve ülkelerimiz arasında ortak çıkarlara katkıda bulunacak bu gayretleri destekliyoruz. Görüşmelerimiz çok yapıcı ve verimliydi” diye konuştu.

/ ANKARA

11.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ortadoğu’da olanlar yüreğimizi dağlıyor

  Babacan: Gerginlik körüklenmesin

  Gül'ün ilk gezisi Güneydoğu’ya

  Büyükanıt tebrik etti

  Teziç: Gül takdir hakkını kullandı

  Talat: Rum tarafı 8 Temmuz sürecini istemiyor

  Karayalçın: Anayasa değişikliğini destekliyoruz

  Orduevi önünde 12 Eylül tepkisi

  Toptan: KKTC’ye kısıtlamalar kalkmalı

  Gümüşhane Cezaevinde arbede

  BAK: Bush, hepimizi tehdit ediyor

  Veliler de küçükler de heyecanlıydı

  Üniversiteliye yurt dışında staj imkânı

  Seçmeli medya dersleri başlıyor

  Su mühendisleri kuraklığı tartıştı

  Davulcular sınava girdi

  Sınırda kaçak operasyonu

  İnsan hakları eğiticilerine eğitim

  Sınırda oy verme başlıyor

  Seri cinayet sanıklarına ömür boyu hapis

  Hollanda’ya yeni cami

  Mahyalar farklı mesajlar verecek

  Beslenme çantasında hangi yiyecekler olmalı?

  Satürn’ün bir günü 15 dk kısaldı

  Sinüzite balonlu tedâvi

  Hafızlık bayrağı Tavşanlı'ya geçti

  Fırtına elektrik hatlarını kopardı


 Son Dakika Haberleri