Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Öğrenmek isteyenler Kubbealtı’nda buluşuyor

Çemberlitaş’taki Köprülü Külliyesi’nde hizmet veren Kubbealtı’nın 37 seneden beri aralıksız devam ettirdiği kurslar arasında, Tezhip, Osmanlı Türkçesi, Hat San’atı, Mûsiki, Yazı Atölyesi ve Diksiyon kursları bulunuyor.

Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı tarafından her yıl düzenlenen kültür sanat kursları yeniden başlıyor. Çemberlitaş’taki Köprülü Külliyesi’nde hizmet veren Kubbealtı’nın 37 seneden beri aralıksız devam ettirdiği kurslar arasında, Tezhip, Osmanlı Türkçesi, Hat San’atı, Mûsiki, Yazı Atölyesi ve Diksiyon kursları bulunuyor.

Kubbealtı’nın 2007-2008 sezonu kursları 29 Eylül’de başlıyor. Osmanlı Türkçesi iki ayrı sınıf halinde devam ediyor. Dursun Gürlek’in hocalığını yaptığı kursun sonunda öğrenciler matbu Osmanlıca eserleri okuyabiliyorlar. Tevfik Kalp’in verdiği Hat kursu da aynı tarihte başlıyor. Her iki kurs 14 hafta sürecek.

Öte yandan Gülnur Duran, Nur N. Akyazıcı ve Ayşe tanrıver’in hocalık yaptığı Tezhip kursu da 29 Eylül’de başlayacak ve 28 Haziran 2008 tarihine kadar devam edecek.

Yusuf Ömürlü, Özcan Ergiydiren, Noktanur Kefkep,Yılmaz Pamukçu, Hüseyin Özkılıç ve Ersin Ersavaş’ın ders verdiği Türk mûsikîsi kursu da aynı tarihte başlayacak ve 7 Haziran’a kadar sürecek. Müzik kursunda ney, ud ve kanun öğretiliyor. Ayrıca Nazariyat bölümü ile koro çalışmaları da birlikte yürütülüyor.

Türkçeyi Doğru ve Güzel Konuşma (Diksiyon) kursu ise Galip Çakır ve Reyhan Çınar idaresinde devam ediyor. 3 Kasım 2007 tarihinde başlayacak olan diksiyon kursu 12 hafta sürecek.

Kubbealtı kurslarının sonuncusu Yazı Atölyesi. Kursun hocaları Dr.Fahrünnisa Bilecik, Dr. Murat Aşıçı, Dr. Nevnihal Bayar, Aliye Aren ve Seval Yardım. 9 Şubat 2008 tarihinde başlayacak olan kurs 18 hafta devam edecek.

Cumartesi günleri düzenlenen kursların saatleri farklı. Kubbealtı kurslarıyla ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0 212 5162356 veya 5189209 numaralı telefonları aramaları gerekiyor. Ayrıca vakfın www.kubbealti.org.tr internet adresinden de ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir. Vakıf, Peykhane Sokağı, No. 3 Çemberlitaş adresinde hizmet veriyor.

İlk hocaları arasında Süheyl Ünver, Kemal Batanay, Münir Nurettin Selçuk, Rikkat Kunt, Muhsin Demironat ve Nermin Suner Pekin’in de bulunduğu Kubbealtı kursları, Türkiye’de gelenekli san’atlar alanındaki ilk kurslar olarak biliniyor.

13.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öğrenmek isteyenler Kubbealtı’nda buluşuyor

  İstanbul sahipsiz değil

  Bir caminin kitabı

  Bursa’da Ramazan coşkusu başladı


 Son Dakika Haberleri