Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul sahipsiz değil

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 13-14-15 Eylül tarihlerinde İstanbul’un sorunlarını tartışmak üzere bir “kent sempozyumu” düzenliyor. Sempozyum Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryum’unda yapılacak. Sempozyum süresince ressam Haydar Özay’ın “Büyük İstanbul Resmi” de sergilenecek.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Mücella Yapıcı “1954’ten beri ülkenin her türlü sorunu hakkında ciddi çalışmalar yapan TMMOB’un politika üretiminin özellikle kentleşme ve ulaşım gibi konularda yoğunlaştığını” anlattı.

“TMMOB tarihi boyunca kent ve İstanbul konusunda tüm odalarıyla birlikte tüm idareleri, kamu yönetimini uyarıp doğru çözümleri önerdi. Bu kez farklı bir şey yapmaya çalıştık. Son zamanlarda küreselleşme sürecinde kentler satılacak meta haline getirildi.”

TMMOB olarak asli görevlerinin şehrin tüm taraflarına yayılmış bir sempozyum düzenlemek ve şehrin sorunlarını herkesle tartışmak olduğuna inandıklarını belirten Yapıcı, “Bu süreçte dokuz önemli toplantı yaptık. Yapıcı sergi ve sempozyumla bu sürecin ilk aşamasını noktalayacağız” dedi.

“Sevgili Haydar Özay resmiyle bizim birkaç sempozyumda anlatmaya çalıştığımız şeyi resmetmiş. Sanıyorum ki Türkiye’de İstanbul’a dair, mimariyi önemseyen ve oradan esintiler taşıyan ilk resim bu. Resim bizi çok heycanlandırdı ve kendi afişlerimizi bir kenara iterek sempozyumun simgesi olarak bu resmi kabul ettik.”

13.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öğrenmek isteyenler Kubbealtı’nda buluşuyor

  İstanbul sahipsiz değil

  Bir caminin kitabı

  Bursa’da Ramazan coşkusu başladı


 Son Dakika Haberleri