Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Katliâmın izleri hâlâ taze

Lübnan’da Sabra ve Şatilla Kampları’ndaki katliâmların izleri sokaklardan silinmiş ama, kurtulanlar 16 Eylül 1982 gecesi yaşananları en ince ayrıntısına kadar hatırlıyor. Naval Ebu Rudeyna, yaşananları anlatırken, “6 yaşındaydım. İsrailliler havayı aydınlatan fişekler attı. Ortalık gündüz gibi aydınlıktı. Bir Lübnanlı kadın milislerin hepimizi öldürmeye geldiğini haber verdi. Babam ona ‘sus çocukları korkutuyorsun’ dedi ama o ısrar etti. Çığlıklar ve ‘siz teröristsiniz, sizi yok edeceğiz’ diyen sesler duyduk” dedi.


Avusturya solundan cami desteği

Avusturya’nın başşehri Viyana’da, Türklere ait bir İslam merkezinin restore edilmesine karşı çıkan mahalle sakinlerinin başlattığı protesto eylemi sır

Avustralya çekilmek istemiyor

Avustralya Başbakanı John Howard, ülkesinin Irak’tan asker çekme konusunda ABD’yi izlemeyeceğini söyledi.


  Bush: Yavaş yavaş geri çekileceğiz

ABD Başkanı George W. Bush, ABD’nin Irak’taki en yetkili komutanı Orgeneral David Petraeus’un Irak’tan sınırlı sayıda asker çekme planını onayladığını belirtirken, diğer askerlerin durumu için ise, ‘’Ne kadar başarılı olursak, o kadar Amerikan askerinin de geri dönmesi sağlanacak’’ değerlendirmesini yaptı.


  Hamaney: Bush, uluslar arası suçlu

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı George Bush’un “Irak’ta işlediği cinayetler sebebiyle uluslar arası bir mahkeme tarafından yargılanıp mahkum olacağına” inandığını söyledi.


  El Kaide’ye karşı intikam yemini

El Kaide’ye karşı mücadelede en önde gelen şahsiyetlerden Şeyh Abdüssettar Ebu Rişa’nın dün öldürülmesinin ardından El Anbar’daki aşiret liderleri intikam yemini etti.


  Fransa’da, referandum şartında geri adım

Fransa’da, yeni AB üyeleri için referanduma gitme şartının ortadan kalkma ihtimali ortaya çıktı. Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Jean-Pierre Jouyet, yeni üyeler için ülkede referanduma gidilmesini öngören anayasa maddesinde değişiklik yapılmasını önerdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri