Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush: Yavaş yavaş geri çekileceğiz

ABD Başkanı George W. Bush, ABD’nin Irak’taki en yetkili komutanı Orgeneral David Petraeus’un Irak’tan sınırlı sayıda asker çekme planını onayladığını belirtirken, diğer askerlerin durumu için ise, ‘’Ne kadar başarılı olursak, o kadar Amerikan askerinin de geri dönmesi sağlanacak’’ değerlendirmesini yaptı.

Bu hafta içinde Orgeneral Petraeus ve ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan C. Crocker’ın kongrede katıldıkları oturumların ardından Bush, televizyonlardan canlı yayında ulusa seslendi.

Petraeus’un Kongre’de anlattığı ve Bush tarafından da onaylanan plana göre, güvenlik durumunun iyileştirilmesi için sekiz ay önce Irak’a gönderilen ek sayıda askerler, 2008 yazına kadar aşamalı olarak geri çekilecek. David Petraeus, geri kalan askerlerin çekilmesiyle ilgili olarak bir öngörüde bulunmanın erken olduğunu, buna Mart ayından önce karar verilemeyeceğini kongredeki konuşmalarında söylemişti. Bush, bu çerçevede Petraeus ve Crocker’dan, Mart ayında kongreye, Irak’taki durumla ilgili bir rapor sunmasını istediğini kaydetti. Bu geri çekilme planı çerçevesinde, gelecek yaz Irak’taki Amerikan askeri sayısı 132 bine inmiş olacak.

/ WASHINGTON

15.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Katliâmın izleri hâlâ taze

  Avusturya solundan cami desteği

  Avustralya çekilmek istemiyor

  Irak’ta petrol kavgası

  Bush: Yavaş yavaş geri çekileceğiz

  Hamaney: Bush, uluslar arası suçlu

  El Kaide’ye karşı intikam yemini

  Fransa’da, referandum şartında geri adım


 Son Dakika Haberleri