Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Büyüme yavaşladı, tedbir şart

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi Başkanı İbrahim İşlek, büyüme hızı rakamlarının düştüğünü, bu sebeple Hükümetin, ekonomiye ivme kazandırması için harekete geçmesi ve acil tedbir alması gerektiğini belirtti.


ANAYASA YAPMAK İÇİN DARBE Mİ GEREKİYOR?

Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun, TBMM’nin yeni bir anayasa yapamayacağı, bunun kurucu meclisin işi olduğu şeklindeki sözleri her kesimden

Anayasa komisyonu kampa girdi

AKP’li Bakanlar, milletvekilleri ve hukuk uzmanlarından oluşan heyet, yeni Anayasa çalışmaları için Sapanca’ya geldi.


  Oruç, alışkanlıkları değiştirmektir

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, ‘’bazı şeylere bağımlılığı olanların oruç tuttukları zaman sinirli, agresif olduklarını’’ belirterek, ‘’Oysa oruç onların bu hallerini tutmalarıdır. Sadece yemek yememek değil dilini, elini, belini tutmak da oruçtur. Aksi halde sabahtan akşama kadar aç kalmanın çok bir faydası olmaz’’ dedi.


  Ramazanın ilk Cuması Camiler doldu taştı

Ramazan ayının ilk günü olması sebebiyle dün bütün camiler doldu taştı. Başta Eyüp Sultan, Sultanahmet ve Süleymaniye olmak üzere selâtin camilerde ise cemaat yer bulmakta güçlük çekti.


  Çelik: Öğretmen açığı abartılı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün 25 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğunu, 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacaklarını bildirdi.


  Gül, ilk gezisini tamamladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bazı iller ve ilçeleri kapsayan 4 günlük gezisini, dün Diyarbakır’ı ziyaret ederek tamamladı.


  Siirt’te mayın tuzağı: 4 yaralı

Siirt’in Eruh ilçesinde, tuzaklanmış mayına basan 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.


  Sivas’ta trafik faciası: 6 ölü

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti.


  CHP flörte teşvik istedi

ANKARA - CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya, ‘’İnsanların bir hayatı paylaşacakları eşlerini tanıyarak evliliğe adım atmalarını teşvik etmek için uygulanan projeleriniz var mı?’’ diye sordu.


  Anayasa değişikliği tartışmalarına suç duyurusu

Anayasa değişikliğine ilişkin Bilim Kurulu’nda yer alan hukukçular hakkında, “basına yansıyan açıklamalarının suç teşkil ettiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.


  Anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanlığı tartışması

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, 21 Ekim’de referanduma sunulacak Anayasa değişikliği paketinde yer alan, “11. Cumhurbaşkanının seçiminin nasıl ve ne zaman yapılacağını düzenleyen” geçici madde 19’un uygulanamayacağını söyledi.


  Kars’ta 1 terörist ölü ele geçirildi

Kars’ın Digor ilçesinde, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.


  Metrobüs 1 hafta ücretsiz

Pazartesi günü seferlerine başlayacak olan Topkapı-Küçükçekmece Metrobüs ve Sultançiftliği-Edirnekapı hafif metro bir hafta süreyle ücretsziz hizmet verecek.


  Unakıtan, Portekiz'e gidecek

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bugün Porto’da yapılacak EUROMED-ECOFIN Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere Portekiz’e gidecek.


  Troyka, AB’ye katılım sürecini görüşecek

Türkiye-AB Troykası Siyasi Direktörler Toplantısı, 18 Eylülde Lizbon’da yapılacak.


  Ders zili çalıyor

2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili 17 Eylül Pazartesi günü çalacak. İlköğretim ve ortaöğretimde okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen 3 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapacak.


  Ekim'e kadar orman yangını riski var

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, bölgede ekim ayına kadar orman yangını riskinin söz konusu olduğunu belirtti.


  Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Ramazan ayının ilk Cuma günü ziyarete açılan mukaddes emanetlerden Hırka-i Şerif’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.


  Tiryakilere uyarı

Oruç tutan tiryakilerin sigaranın olumsuz etkilerine daha fazla maruz kaldıkları bildirildi


  Dinî cemaat liderleri iftarda bir araya geldi

Şişli Belediyesince, Mecidiyeköy Meydanında kurulan iftar çadırında verilen yemekte, dinî cemaat liderleri bir araya geldi.


  Hisar Camii yıllara meydan okuyor

Aydınoğlu Yakup Bey tarafından 1597 yılında yaptırılan, İzmir’in en eski ve en büyük camisi olma özelliğini elinde bulunduran Hisar Camii ve çevresi, her gün ibadet ve alışveriş için İzmir’in en kalabalık mekânları arasında bulunan Kemeraltı’na gelen yerli ve yabancı çok sayıda kişiyi ağırlıyor.


  Sınırda bayram hazırlığı

Ramazan Bayramı’nda Suriye’den gelecek konukların, Türkiye’deki akrabalarının yanında 48 saat kalacakları bildirildi.


  İnebolu'da otomobil denize yuvarlarlandı

Kastamonu’nun İnebolu İlçesinde denize yuvarlanan otomobil, bir kamyona halatlarla bağlanarak içindeki sürücüyle birlikte denizin açıklarına sürüklenmesi önlendi.


  Gevenler toprağın yılmaz son bekçileri

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Doğu Anadolu Bölgesi’nde bitki örtüsü olarak sıkça rastlanan gevenlerin, erozyonu ve çölleşmeyi engellediğini söyledi.


  Demiryoluna mayınlı saldırı

Bingöl’de demiryoluna döşen uzaktan kumandalı mayının yük treninin geçişi sırasında patlatılması sebebiyle 2 makinist hafif şekilde yaralanırken, lokomotifle 5 vagon da raydan çıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri