Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

AURELİO: ÇOK MUTLUYUM

Fenerbahçe'nin Türk milli futbolcusu Mehmet Aurelio, Macaristan karşısında alınan galibiyetin yanı sıra milli formayla attığı golün mutluluğunu yaşadığını söyledi. Aurelio, FB TV'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Macaristan'ı 3-0 yenmesi ve bu maçta kendisinin de 1 gol atması nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade etti.

BU GRUPTAN ÇIKARIZ

Macaristan karşısındaki golünün milli forma altında attığı ilk gol olduğunu belirten sarı-lacivertli oyuncu, ''Hem aldığımız galibiyet hem de attığım gol için çok mutluyum. Ben grupta şansımızın iyi olduğu görüşündeyim. Macaristan maçından sonra puanımızı 17'ye yükselttik. Şimdi önümüzde çok önemli 2 maç var. Moldova ve Yunanistan maçlarından istediğimiz sonuçları alırsak, bu gruptan çıkarız. Sonuçta her şey bize bağlı'' dedi.

LİGE DÖNÜYORUZ

Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yapacağı maçları da değerlendiren Aurelio, ''Şimdi yeniden lige dönüyoruz. Artık önümüzdeki maçları düşünüyoruz. Önümüzde Çaykur Rizespor ve Inter maçları var. Öncelikli hedef Çaykur Rizespor maçı. Bu karşılaşmayı kayıpsız atlatmak, sonra da Inter'le oynayacağımız maçı 3 puanla kapatmak istiyoruz'' diye konuştu.

İNTER ÇOK GÜÇLÜ

Inter mücadelesinin önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Aurelio, ''Inter maçı, gerçekten önemli bir karşılaşma. Inter iyi ve önemli bir ekip. Kendi sahamızda 3 puanla Şampiyonlar Ligi'ne başlamak gerçekten bizim adımıza çok iyi olur'' diyerek sözlerini tamamladı.

15.09.2007


 

Altıntop kardeşler bugün karşı karşıya

Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Bayern München'de oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, yarın eski takımı Schalke 04'e karşı oynayacakları karşılaşmanın kendisi için çok özel bir maç olduğunu belirtti.

Bundesliga'nın 5. haftasında oynayacak olan FC Bayern München-FC Schalke 04 karşılaşması, ligde zirve için yarışan iki rakibin mücadelesinin yanı sıra Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin karşı karşıya getirecek maç olması nedeniyle de büyük ilgi görüyor. Hamit Altıntop, Bayern München'nin resmi internet sayfasında yer alan haberde, bugün hem kardeşinin formasını giydiği, hem de eski takımına karşı oynayacağını belirterek, ''Bu benim için çok özel bir maç'' dedi.

Halil'in Kaiserslautern takımında oynadığı sırada, maç sırasında kendisinin Halil'in nerelerde koştuğuna baktığını ifade eden Hamit, ''Ancak şimdi bu 90 dakikada ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmiyor. Yeter ki gol atmasın'' açıklamasını yaptı.

15.09.2007


 

UEFA'DA 14. sıraya yükseldik

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), ülkelerin kulüpler bazında son 5 sezonda Avrupa kupalarında topladığı puanları ve ülke sıralamalarını resmi internet sitesinde açıkladı.

Açıklamaya göre Türkiye, ülke takımlarının 2002-2003 ile 2006-2007 arasındaki son 5 sezonda kulüplerin Avrupa kupalarında gösterdikleri başarıların göz önüne alındığı sıralamada 15. sıradan 14. sıraya yükseldi. Kulüpler bazında geçen sezon 6 bin 100 puan alan Türkiye, 2005-2006 sezonunda ise 4 bin puanda kalmıştı.

Türk takımlarının, Avrupa kupalarında son 5 sezonda elde ettikleri sonuçlardan aldıkları toplam puan ise 26 bin 641. Puanlarda yaşanan bu yükselme, statü gereği Türkiye'den Avrupa kupalarına katılan takım sayısında herhangi bir artış sağlamazken, geçen sezonlarda olduğu gibi 2008-2009 sezonunda da Türkiye'yi Avrupa kupalarında ikisi Şampiyonlar Ligi, ikisi de UEFA Kupası olmak üzere 4 takım temsil edecek.

Son yıllarda özellikle UEFA Kupası'nda başarı gösteren takımlarının sayesinde 76 bin 891 puanla sıralamanın zirvesinde bulunan İspanya'yı, 68 bin 540 puanla İngiltere, 66 bin 88 puanla da İtalya izledi.

Sıralamada Romanya, 3 basamak birden yükselerek 7. sıraya yerleşti ve gelecek sezondan itibaren Romanya Ligi şampiyonu, Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılmaya hak kazandı. Bu sezon sıralamada kulüpler bazında en büyük düşüşü yaşayan ülke ise 8. sıradan 15. sıraya gerileyen Yunanistan oldu.

15.09.2007


 

F.Bahçe-Rizespor

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor, ligde bugün 25. kez karşı karşıya gelecek. Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 21.00'de başlayacak maçı Bünyamin Gezer yönetecek.

İki takım arasında daha önce yapılan 24 lig maçının 13'ünü Fenerbahçe, 6'sını Çaykur Rizespor kazanırken, 5 maç ise berabere sona erdi. Fenerbahçe, rakip filelere toplam 44 gol atarken, Çaykur Rizespor, sarılacivertlilere 22 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları ev sahibi takımlar 21'lik skorlarla kazandı.

15.09.2007


 

Ankara-Beşiktaş

Ankaraspor ile Beşiktaş ligde bugün 7. kez karşı karşıya gelecek. Ankara'da saat 18.00'de başlayacak karşılaşmanın hakemi Vedat Yüksel.

Başkent temsilcisiyle şimdiye dek 6 kez karşılaşan Beşiktaş, 3 galibiyet, 2 yenilgi, 1 de beraberlik aldı. Günün diğer maçları şöyle: 20.30 Denizlispor-Kasımpaşa: Özgüç Türkalp, 20.30 Sivasspor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor: (İsmet Arzuman)

15.09.2007


 

Süper Lig hakemleri bu hafta 1. Ligde

TFF 1. Lig'de 4. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, TFF 1. Lig'de 4. hafta karşılaşmalarında görev yapacak hakemler şöyle:

Karşıyaka-Diyarbakırspor: Fırat Aydınus, Kayseri Erciyesspor-Antalyaspor: Selçuk Dereli, Boluspor-Sakaryaspor: Hüseyin Göçek, Orduspor-İstanbulspor: Uğur Söylemez, Mardinspor-Kartalspor: Hamza Mısır, Malatyaspor-Eskişehirspor: Kuddusi Müftüoğlu, Altay-Elazığspor: Abdullah Yılmaz, Kocaelispor-Samsunspor: Yıldıray Arslan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Giresunspor: Deniz Ateş Bitnel.

15.09.2007


 

Çandırlı 37 yıl sonra çim sahaya kavuştu

En son 1970 yılında mevcut futbol sahasına okul yapıldığı için bir daha futbol oynayamayan İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesindeki gençlerin artık çim futbol sahası var.

Bir çim ve bir de toprak sahanın yanı sıra modern soyunma odaları ve kulüp idari binasının bulunduğu Çandarlı Belediyespor tesislerinin ve 80. Yıl Cumhuriyet Stadyumunun açılışı yapıldı.Yeni açılan stadyum ve kulüp tesisleri büyük beğeniyle karşılanırken, tesislerde gece maçı da oynanabilecek.

Bülent ERTEKİN

15.09.2007


 

Fransa'nın başına Houllier getirildi

Fransa Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğüne Gerard Houllier getirildi.

''Horozlar''ın yeni teknik direktörünün Houllier olduğunu ajanslara açıklayan kaynaklar, ''Gerard Houllier'in teknik direktörlük için adaylığı spor bakanlığı tarafından kabul gördü. 60 yaşındaki teknik adam, Olimpique Lyon'a üst üste 6. şampiyonluğunu yaşattı.

15.09.2007


 

Malatya Başkanı Karadağ istifa etti

TFF Birinci Lig ekiplerinden Malatyaspor'un kulüp başkanı Haşim Karadağ, istifa etti.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve kentin önde gelenlerinin isteği üzerine 4 Eylül 2007 tarihinde yapılması planlanan kongreye kadar görevi sürdürme kararı alan başkan Haşim Karadağ'ın istifası yönetim kurulu tarafından kabul edildi.

15.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri