Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Karamanlis tek başına iktidar

Komşumuz Yunanistan’da yapılan genel seçimlerin galibi Kostas Karamanlis oldu. Karamanlis tek başına iktidara gelirken, Papadoupulos’un partisi PASOK ise sadece 102 milletvekili çıkarabildi.

Yunanistan’da Pazar günü yapılan genel seçimlerde oyların yüzde 99’unun sayıldığı anda 300 üyeli Yunan parlamentosunda Yeni Demokrasi Partisi’nin (YDP) 152 sandalye kazandığı bildirildi. Yetkililer, Pazartesi TSİ 8.30’a itibariyle YDP’nin oyların yüzde 41.86’sının aldığını, ana muhalefetteki PASOK’un yüzde 38.12 oy oranı ile 102 milletvekili çıkardığını belirtti.

Yetkililer, Yunanistan Komünist Partisi’nin (KKE) yüzde 8.14 oy oranı ile 22, Radikal Sol İttifak Partisi’nin (SYRİZA) yüzde 5.03 oy oranı ile 14, Ortodoks Halk Birliği Partisi’nin (LAOS) ise yüzde 3.79 oy oranı ile 10 sandalye aldığını kaydetti.

Bu arada Yunan basını, genel seçimlerin Yeni Demokrasi Partisinin (YDP) net zaferiyle sonuçlandığını, taşranın YDP’yi iktidara getirerek hakimiyeti partinin lideri Kostas Karamanlis’e verdiğini yazdı. Ana muhalefet PASOK partisinin adeta şok yaşadığı yorumunu yapan gazeteler, 1974’ten bu yana en büyük mağlubiyetini alan PASOK’un içinde ‘’Güçlü sarsıntılar yaşandığını’’ kaydetti. Yunan basını, her iki partinin de büyük şehirlerdeki güçlerini kaybettiklerini, bu bölgelerde Yunanistan Komünist Partisi (KKE ), Radikal Sol İttifak Partisi (SYRİZA) ile Ortodoks Halk Birliğinin (LAOS) güçlendiğini belirtti. Seçim sonuçlarını, ‘’Karamanlis’e değişiklik talimatı’’ manşetiyle okuyucularına duyuran sağ eğilimli Kathimerini gazetesi, Yunanistan haritasında yeniden, YDP’nin rengi olan mavinin hakim olduğunu yazdı.

Halkın Karamanlis’e gerekli reformları hızlı bir biçimde yerine getirmesi için talimat verdiğini belirten Kathimerini, YDP’nin seçim sonuçlarına göre Yüzde 3 oranında güç kaybettiğini, ancak tek başına iktidar olmayı başardığını vurguladı.

/ ATİNA

18.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Niye susuyorlar?

  İsrail, Abbas’a desteğini arttırdı

  Karamanlis tek başına iktidar

  İran’la savaşa hazır olalım

  Endonezya’da iftar geleneği devam ediyor

  Mukasey ABD Adalet Bakanlığına oynuyor

  Afganistan’da 20 günün bilânçosu: 120 ölü

  İsrail şartlı ateşkese sıcak bakıyor

  Gül’ün askerle zor sınavı

  AB’nin gözü Ankara’nın üstünde


 Son Dakika Haberleri