Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB’nin gözü Ankara’nın üstünde

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir, Türkiye’de mevcut olan istikrarın devam etmesinin önemli olduğuna dikkati çekerek, hükümetin uzun vadedeki hedefinin AB ile müzakereleri istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi olması gerektiğini belirtti.

AB Haber’e konuşan Özdemir, “AB’de herkesin gözü Ankara’nın üstünde eskiden böyle değildi, hükümet halktan güven oyu aldı. Şimdi herkes reformların hangi hızla devam edeceğini merak ediyor” dedi.

Anayasa değişikliği çalışmalarının 12 Eylül mirasının kalkması için çok büyük fırsat olduğunu vurgulayan Özdemir, “AB Türkiye gündeminde önemli konular var. 301 madde, Vakıflar Yasası gibi. Bu reformlar ile ilgili gelişme sağlanırsa AB’nin Türkiye üzerindeki baskısı azalır” diye konuştu.

“PAPADOPULOS’DAN BİR ŞEY OLMAZ”

Kıbrıs’taki gelişmelere de değinen AP’li Özdemir, şunları kaydetti: “Kıbrıs’da gerçekçi olmak gerekiyor. Türkiye’de seçimler oldu. Şimdi herkes Yunanistan ve Kıbrıs’ta ki seçimleri bekliyor. Onun için AB’de Kıbrıs ile ilgili fazla bir gelişme olmaz. Seçimler sonrası Papadopulos değişirse tarafların bir araya gelmesi iyi olur. Şu ortamda birşey çıkmaz. Açıkcası Papadopulos ile birşey olmaz. Önünde binbir fırsat vardı. Hiçbirini değerlendirmek istemedi. AKEL bile Papadopulos’dan umudunu kestiyse bu birşeyler ifade ediyor. AB’nin bir an once Kıbrıslı Türklere yönelik, spor, eğitim ambargolarını kaldırması lazım.’’

/ BRÜKSEL

18.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Niye susuyorlar?

  İsrail, Abbas’a desteğini arttırdı

  Karamanlis tek başına iktidar

  İran’la savaşa hazır olalım

  Endonezya’da iftar geleneği devam ediyor

  Mukasey ABD Adalet Bakanlığına oynuyor

  Afganistan’da 20 günün bilânçosu: 120 ölü

  İsrail şartlı ateşkese sıcak bakıyor

  Gül’ün askerle zor sınavı

  AB’nin gözü Ankara’nın üstünde


 Son Dakika Haberleri