Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Daha demokratik, özgürlükçü bir anayasa beklentisi

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, AKP hükümetinin ‘’sivil anayasa’’ taslağının, daha özgürlükçü, daha demokratik bir metin olarak hayata geçirilmesini umduklarını belirtti.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, her anayasanın, kendi döneminin özelliklerini ve ruhunu taşıdığını, Meclis’in temsil gücünün en yüksek olduğu bu dönemde yapılacak ve kabul edilecek anayasa taslağının, daha özgürlükçü, daha demokratik ve toplumun önünü her noktada açacak bir metin olarak hayata geçirilmesini umduklarını kaydetti. Anayasanın ruhunun, devletle insan arasındaki ilişkiyi en özgürlükçü şekilde yansıtmasını umduklarını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

‘’Anayasa metnimizin zihin karışıklıklarına neden olmayacak, sağa-sola çekilerek başka anlamlar yüklenilmeyecek derecede berrak, açık ve net bir dille yazılmasını talep ediyoruz. Dili özenli, kelimeleri titizlikle seçilmiş ve herkesin aynı şeyi anlayacağı bir anayasa, ülkemizdeki bürokratik oligarşinin de önünü kapayacak, ülke ve milletimizin hayrına gelişmelere vesile olacaktır. Çekincemiz, anayasanın hazırlanması konusunda değildir. AK Parti hükümetinin sivil anayasa taslağıyla ilgili dar bir kadroya bu işi havale etmesi, toplumun hazırlanan taslak konusunda tüm yönleriyle bilgilendirilmemesi ve sivil toplum örgütleri nezdinde meselelerin tartışılmaması bazı sorunları beraberinde getirebilir. TÜMSİAD olarak, geleceğimize damga vuracak anayasamızın çok daha geniş halk kesimlerinde tartışılarak ortaya getirilmesini beklemekteyiz. Çünkü tartışılan, satır satır her maddesi millet tarafından ta başından hazmedilen bir anayasa, bu yöntemle daha kuşatıcı ve daha özgürlükçü olacaktır.’’

/ İSTANBUL

18.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinin yok olacağına inanıyorduk, yanılmışız

  HAKLARI VERİLMİYOR

  İsrail tehdit oluşturabilir

  AB için yeni program

  Türüt’ün şarkısına soruşturma

  Kiliseden Ramazan kutlaması

  Metrobüste ilk gün izdihamı

  ‘Yargı mensubu özgürlüğe karşı olamaz’

  Burns, Türkiye’ye geliyor

  Daha demokratik, özgürlükçü bir anayasa beklentisi

  Ne suç, ne adil mahkeme var, bunun yerine 3 siyasî cinayet var

  Demokrasi şehitleri milletin gönlünde yaşıyor

  Rektörlerde Anayasa değişikliği alarmı

  İftar sofralarında fakirleri unutmayın

  Tarım işçileri iftarı tarlada açıyor

  Tunahan duâlarla anıldı

  Hafızlığı iki aya indiren yöntemi buldu


 Son Dakika Haberleri