Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomide çarklar yağlanmalı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, ekonomide çarkların biraz yağlanması gerektiğini söyledi.

MÜSİAD’ın Sütlüce’deki Genel Merkezi’nde düzenlenen geleneksel basın iftar yemeğinde konuşan Bolat, Ramazan dolayısıyla bazı ‘’fırsatçılar’’ olduğunu, bunların fiyatlara fahiş zamlar yaptığını anlatarak, vatandaşları bu firmalardan alış veriş yapmamaları için uyardı.

Bolat, 2007’nin zor bir yıl olarak geçtiğini ifade eden Ömer Bolat, şunları kaydetti: “Adeta içimize kapandık ama 22 Temmuz belirsizlik sürecini ortadan kaldırdı. Artık gündem, dış politikaya, güvenliğe ve demokratikleşme reformlarına dönmelidir. Geçen dönem bir onarım dönemiydi. Makro ekonomide istikrar sağlanmıştı. Ancak bu dönemin bir yeniden yapılanma ve atılım dönemi olması gerektiğine inanıyoruz.’’ Ekonomideki yol haritasının ana unsurlarını da sıralayan Bolat, faizlerin, finansman yükünün hafifletilmesi, kamu yüklerinin düşürülmesi, sosyal güvenlik reformunun 2008’de mutlaka başlatılması, enerji yatırımlarının hızlandırılması gerektiğini ve çok etkin bir su yönetimi politikasına ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

FAİZ İNDİRİMİNİN ARKASI GELMELİ

Ömer Bolat, büyümenin 5.5 yıldır kesintisiz devam etmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, ancak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ortaya çıkardığı belirsizlik ortamı ve kuraklık dolayısıyla ekonomik büyümenin yavaşladığını kaydetti. Bolat, ‘’Ekonomide çarkların biraz yağlanması lâzım. Merkez Bankası’nın geçen hafta yaptığı 0,25’lik faiz indirimi kararı doğru bir adım, ancak etkisi sınırlı kalan çok küçük bir adım oldu. Daha çok piyasanın nabzını ölçme amacıyla yapılmış gibiydi. Ancak yeterli değil, arkası gelmeli’’ diye konuştu. Enflasyonun kontrol altında ve para piyasalarının sakin olduğunu ifade eden Bolat, ‘’İndirim için şartlar oldukça müsait’’ dedi.

SİVİL VE DEMOKRATİK

ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

Bolat, konuşmasını şöyle tamamladı: ‘’Yeni dönemi taçlandıracak olan, yeni, sivil, daha demokratik bir anayasanın kabulü olacaktır. 21. yüzyılın Türkiye’sine uyan, AB standartlarını yakalamak isteyen Türkiye’ye uyan, daha sivil, özgürlükçü ve ferdi daha öne alan bir anayasaya şiddetle ihtiyaç var. Meclis’in iradesine ipotek koymamak gerekir. Anayasa reformu çalışmaları gerilim konusu olmamalı.’’

Yeni Asya / İSTANBUL

19.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomide çarklar yağlanmalı

  Japon işadamlarından Türkiye çıkartması

  Sebze-meyveye de Ramazan zammı

  En yüksek faiz Türkiye’de

  Boğazından kıstı, kira ödedi

  Peynirci Muratbey, pekmez de üretecek

  TMSF’den Hazine’ye 100 milyon dolar

  İngiltere’de kriz paniği

  Petrolde yeni rekor: 81,24 dolar

  Brillant Store ile mefruşatta altın dönem

  1 kilo 202 gramlık domates yetiştirdi


 Son Dakika Haberleri