Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sebze-meyveye de Ramazan zammı

Ramazan ayına girmeden önceki Pazar günü (9 Eylül) ile Ramazan ayının ilk Pazar günü (16 Eylül) karşılaştırıldığında, sebzenin toptan hal çıkış fiyatlarında yüzde 60, marketlerde ise yüzde 77’ye varan oranlarda artışlar oldu.

Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği verilerine göre, domateste toptan hal fiyat çıkışlarında yüzde 25 oranında artış gözlenirken, ürün geçen Pazar günü 50 YKr ile 1 YTL arasında halden çıkış yaptı.

Salatalıkta ise artış yüzde 60’a ulaştı. Bu ürünün taban fiyatı yüzde 60 artışla 80 YKr’ye, tavan fiyatı ise yüzde 57 artışla 1.10 YTL’ye çıktı.

Sivri biber yüzde 25 artışla 1 YTL, patlıcan yüzde 20 ile 60 YKr, patates ortalama yüzde 10 artışla 40 YKr, soğan ise yüzde 10 yükselişle 30 YKr’ye ulaştı. Marketlerde ise artışlar daha fazla görüldü. Konya merkezli bir alışveriş merkezi zincirinden alınan rakamlara göre Yerli salatalık yüzde 77, sera yüzde 56, domates yüzde 38, sivri biber yüzde 30 oranında artış gösterdi. Sebzenin yanı sıra şeftali yüzde 49, siyah incir yüzde 48, ithal muz yüzde 37, hırtlak yüzde 19 oranlarında yükseldi.

Meyve-sebze toptancıları, sebzedeki artışların havaların soğuk gitmesi, gündüz-gece arasındaki sıcaklık farkının artmasından kaynaklandığını söylerken, Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer de, hallerdeki yüzde 100’lere dayanan zamların gerekçesinin kuraklık değil ‘ramazan fırsatçılığı’ olduğunu dile getirdi. Özer, ‘’Ramazan geldi üretici ve satıcılarımızı gerçek yüzünü gördük. Bakliyat, et ve süt ürünlerinden sonra sebze fiyatları da iki pazar arasında büyük artışlar gösterdi. Bu zamlar artarak sürecek. Ramazan zam ayı değil indirim ayıdır’’ diye konuştu.

/ KONYA

19.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomide çarklar yağlanmalı

  Japon işadamlarından Türkiye çıkartması

  Sebze-meyveye de Ramazan zammı

  En yüksek faiz Türkiye’de

  Boğazından kıstı, kira ödedi

  Peynirci Muratbey, pekmez de üretecek

  TMSF’den Hazine’ye 100 milyon dolar

  İngiltere’de kriz paniği

  Petrolde yeni rekor: 81,24 dolar

  Brillant Store ile mefruşatta altın dönem

  1 kilo 202 gramlık domates yetiştirdi


 Son Dakika Haberleri