Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Peynirci Muratbey, pekmez de üretecek

Günde 300 ton süt işleyerek 10 çeşit peynir üreten Muratbey Peynircilik süt ve süt ürünleri dışında pekmezden bala, reçelden zeytine kadar her çeşit şarküteri ürünlerini üretmek için düğmeye bastı.

Uşak Organize Sanayi Bölgesinde yer alan fabrikada sorularımızı cevaplayan Muratbey Peynircilik Genel Müdürü Murat Acır, peynir üretiminin yanında süt ve şarküteri ürünleri üretme kararı aldıklarını söyledi. Böyle bir yatırımın yine Uşak’ta olacağını kaydeden Acır şöyle konuştu: “Peynircilikte Türkiye’nin en iyisiyiz. En son teknolojiyle üretim yapıyoruz. Peynircilikte duyurduğumuz adımızı ve kalitemizi şarküteride de göstereceğiz” dedi. Danimarka ve Alman bir süt firmasından “sürülebilir” ve “eritme peynir” üretimi konusunda da ortaklık teklifi aldıklarını kaydeden Acır, “Ortaklık konusunu düşünüyoruz. Ancak bu yatırımı yaparsak Muratbey markasını kullanmayacağız. Ortaklıkla ilgili olarak yabancı firmaya desteğimiz yalnızca dağıtım ve bilgi ağı paylaşımı şeklinde olacak” diye konuştu.

Taleplere yetişemiyoruz

Kuraklık sebebiyle süt ve süt üretiminde yüzde 40 oranında düşüş yaşandığını bunun da fiyatlara yansımasının tabiî olduğunu ifade eden Murat Acır, Mayıs ayından bu yana yüzde 8-15 arasında tam üç kez zam yaptıklarını anlattı.

Murat Acır Bim, Carrefour, Kipa gibi zincir marketlere ürün yetiştiremediklerini kaydederek, “Kuraklık yem üretimini yarı yarıya düşürdü. Ürün yetiştiremiyoruz. Günde yaklaşık 300 ton süt işleme kapasitesine sahibiz. Ama kısa vadede kapasiyemizi 700 tona çıkartacağız. Bunun için Uşak’taki 12 bin metrekare kapalı alana sahip mevcut fabrikamızın yanında 7 bin 500 metrekare alana sahip yeni bir arazi tahsis ettik. Toplam 17 milyon YTLlik yatırımla yeni tesisimizi kuracağız. Bu yatırımın gerçekleşmesiyle beraber 270 kişi olan çalışan sayımız 500 kişinin üzerine çıkacak” ifadesinde bulundu.

Ümit KIZILTEPE / UŞAK

19.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomide çarklar yağlanmalı

  Japon işadamlarından Türkiye çıkartması

  Sebze-meyveye de Ramazan zammı

  En yüksek faiz Türkiye’de

  Boğazından kıstı, kira ödedi

  Peynirci Muratbey, pekmez de üretecek

  TMSF’den Hazine’ye 100 milyon dolar

  İngiltere’de kriz paniği

  Petrolde yeni rekor: 81,24 dolar

  Brillant Store ile mefruşatta altın dönem

  1 kilo 202 gramlık domates yetiştirdi


 Son Dakika Haberleri