Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ramazan diyaloga vesile oluyor

Amerika’da Philadelphia Diyalog Forum (PDF) tarafından düzenlenen diyalog iftarı, farklı din mensuplarını bir araya getirdi. İftar programına katılan davetliler, “birbirimizi daha yakından tanımak için diyalogun gerekli olduğu” görüşünde birleşti.

Philadelphia Diyalog Forum tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen geleneksel diyalog iftarı renkli görüntülere sahne oldu. Philadelphia Hilton Otel’de gerçekleştirilen program farklı ırk ve dinden insanları buluşturdu. Programın açış konuşmasını yapan PDF Sekreteri M. Sait Yavuz, amaçlarının farklı din mensupları arasında diyalogun sağlanması olduğunu belirterek, bunu gerçekleştirmek için çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi. Önümüzdeki dönemde de Türkiye gezisi, konferanslar ve benzeri etkinlikler planladıklarını açıkladı.

Philadelphia Kiliseler Birliği’nden Gregory J. Fairbanks de, dünyada Müslümanların yanlış bilindiğine işaret ederek, “Dünya, Müslümanları yanlış tanıyor. Müslümanların büyük çoğunluğu sizin gibi güzel insanlar” dedi. Diyaloga her kesimin ihtiyacı olduğunu belirten Fairbanks, “Diyalog birbiri ile paylaşmayı bilmektir. Diyalogun faydasına inandığımız için bu işi yapıyoruz. Şimdiye kadar pek çok diyalog faaliyeti yaptık, farklı kesimlerle görüştük. Herkes diyalog adına kendisini anlatmaya çalışıyordu. Ama siz çok farklısınız. Önce bizleri tanıdınız. Sonra da Türkiye gezisi ile bizlere kendinizi çok iyi anlattınız.” diye konuştu.

Davetlilerin memnun olarak ayrıldığı iftar programının en fazla dikkat çeken bölümlerinden birisi ise canlı ebru performansı oldu. Ayrıca davetlilere, Salih Göçmen tarafından yazılan ve tüm davetlilerinin isimlerini taşıyan hat sanatı (kaligrafi) hediye edildi.

/ PHILADELPHIA

20.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan diyaloga vesile oluyor

  Avustralya’da parlamento iftarı

  Avusturya Başbakanı iftar verdi

  ABD’li General: İran’a müdahale istemiyoruz

  Katliâm dâvâsında tuhaf karar

  Ban Ki-moon: İran sorunu diyalogla çözülmeli


 Son Dakika Haberleri