Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avustralya’da parlamento iftarı

Avustralya’nın Melbourne şehrinde Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi tarafından dördüncüsü organize edilen geleneksel ‘Parlamento İftarı,’ üniversite öğretim üyeleri, bürokratlar, din adamları, işadamı ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Söz konusu iftara üniversite öğretim üyeleri, bürokratlar, din adamları, işadamı ve toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan seçkin bir davetli topluluğunun katıldı. Tarihi Windsor Oteli’nde gerçekleştirilen iftar öncesi okunan ezanın ardından oruçlar hurma ile açıldı ve cemaatle akşam namazı kılındı.

AIS’in Ramazan ayı vesilesiyle her yıl Viktoria Parlamentosu ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiği iftar programlarından birinde daha çok sayıda üst düzey davetli bir araya geldi. Amerika, Almanya ve Endonezya konsoloslarının da katıldığı yemekte, Viktoria Parlamentosu’nun 25 milletvekili de hazır bulundu.

Ramazanın artık Avustralya’nın en önemli faaliyetleri arasında olduğunu ve ajandasına bu şekilde girdiğini söyleyen programın ilk konuşmacısı Johan Scheffer, “Ramazan bize hoşgörüyü, birbirlerimizle uyum içinde yaşamayı ve komşularımıza, arkadaşlarımıza yardım etmeyi öğretiyor” dedi.

Liberal Partili Nicholas Kotsiras ise “Bu gece de iki önemli olay ön plana çıkıyor. Bunlardan birincisi Avustralya’nın çok kültürlülüğü, ikincisi ise Ramazan ayının gelişi.” diye konuştu. Kotsiras ayrıca bütün dinlerin paylaşmayı ve uyum içerisinde yaşamayı öğütlediğini sözlerine ekledi.

/ MELBOURNE

20.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan diyaloga vesile oluyor

  Avustralya’da parlamento iftarı

  Avusturya Başbakanı iftar verdi

  ABD’li General: İran’a müdahale istemiyoruz

  Katliâm dâvâsında tuhaf karar

  Ban Ki-moon: İran sorunu diyalogla çözülmeli


 Son Dakika Haberleri