Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Risale-i Nur dâvâsı AİHM'e gidiyor

Moskova Kent Mahkemesi (Mosgorsud) Said Nursi'nin 14 cilt halinde Rusçaya çevrilen toplu eserlerinin yasaklanmasıyla ilgili kararı onayladı. Mahkeme sürecine katılan Rusya Müftülüğü temsilcisi Zufar Şarifov karardan sonra yaptığı açıklamada, mahkemenin bu kararla Rusya Müslümanlarının dinî işlerine müdahale ettiğini söyledi.


Soruları cevapsız bıraktı

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in, 21 Ekim referandumu yapılıncaya kadar anayasa çalışmalarına ara verilmesini isteyen ve türban yasağının kaldırılamayacağ

Hatipoğlu: Yine aynı seremoni

Rektörlerin toplantısını eleştiren Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, “YÖK Başkanı öteden beri, Türkiye’de gerginlik oluşturulacağı zaman rektörleri hazır kuv


  Darbe günlüğü hükümetin elinde

Kapatılan Nokta dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş’ün avukatı Ümit Kardaş, ‘Darbe Günlükleri’yle ilgili dâvânın ilk duruşmasında, “hükümetin elinde olduğu anlaşılan günlüklerin Başbakanlıktan istenmesini” talep etti. Kardaş ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ün şahit olarak dinlenmesini istedi.


  Erdoğan: Başörtüsü yasağı sivil anayasa ile çözülmeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sivil anayasa çerçevesinde üniversitelerdeki başörtü yasağının kalkması gerektiğini söyledi. Erdoğan, başörtüsüne yöneliğin önceleri olmadığını daha sonra ortaya çıktığını hatırlatarak, “Bu yeni bir süreç değil” şeklinde konuştu.


  Rahip: Ramazan bizi birbirimize bağlıyor

Edirne Sveti Georgi Kilisesi rahibi Aleksandır Çıkırık, Edirne’nin dinler arası sevgi ve hoşgörünün yaşandığı kentler arasında olduğunu belirterek hoşgörünün Ramazan ayı dolayısıyla daha da fazla yaşandığını ifade etti.Çıkırık, Edirne’de, ramazan ayının tüm dinler için güzel yaşandığını belirtti.


  Fakirin Ramazan sofrası

Dar gelirliler Ramazan sofralarını kilo fiyatı 13 YTL civarında olan dana eti yerine kilosu 3-5 YTL olan dana kuyruğu, 8 YTL olan dana ciğeri yerine 3 YTL’lik tavuk ciğeri, 12 YTL’lik kıyma yerine tavuk eti ve sakatat karıştırılmış 5 YTL’lik kıyma ile süslüyor.


  Gül: Herkes farklılıkları hazmedecek

Türkiye’nin en öncelikli projesinin AB üyeliği olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye’de herkes farklılıkları hazmedecek. Herkes birbirinin farklılığına saygı göstermek zorunda, beraber yaşamak bu zaten” diye konuştu.


  Büyükelçi Ertay: Türkiye için nükleer enerji önemli bir seçenek

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) genel kurul toplantısında konuşan Türkiye heyeti başkanı Büyükelçi Ahmet Ertay, ‘’Türkiye’nin enerji politikasını oluştururken nükleer enerjiyi önemli bir seçenek olarak gördüğünü’’ söyledi.


  Burns: Bizim için PKK terörist bir örgüttür

ABD Dışişleri Bakanlığının siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Nicholas Burns, Türk halkıyla beraber olduklarını, terör örgütü PKK’ya karşı Türk Hükümetini desteklediklerini belirterek, ‘’Bizim için PKK terörist bir örgüttür. PKK’ya destek vermiyoruz’’ dedi.


  Karakola terörist saldırısı

Terör örgütü PKK üyesi bir grup, Bitlis merkeze bağlı Çeltikli Jandarma Karakol Komutanlığı’na uzun menzilli silahlarla saldırdı. Saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralandığı bildirildi.


  New York Times: Irak'ta PKK'ya karşı askerî seçenek açık

ABD’nin önemli gazetelerinden New York Times (NYT), Türkiye’nin kuzey Irak sınırı bölgesinden içeri girerek burada yerleşen terör örgütü PKK’ya karşı askeri harekat yapma olasılığını yok saymadığı görüşünü savundu.


  Vatandaş izin vermedi proje iptal edilecek

Ankara’nın Haymana ilçesinde İl Özel İdaresince yaptırılan sulama göletinin kanallarının arazilerinden geçmesine bazı vatandaşların izin vermemesi sebebiyle projenin sulama bölümünün iptal edilme durumuna geldiği bildirildi.


  Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hayata geçiyor

Ulaştırma Bakanlığı, Avrupa’dan Çin’e demir yoluyla kesintisiz ulaşım imkanı sağlayacak Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’ni hayata geçiriyor. Hattın Türkiye bölümündeki kısmın alt ve üst yapısının ihalesi, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda firmanın katılımıyla bugün gerçekleştirilecek.


  Gazilerden şehitlere duâ

19 Eylül Gaziler Günü Eskişhir’de törenlerle kutlandı. Gaziler, Kur’an - Kerim okuyup, şehit arkadaşlarının kabirlerini temizleyerek, çiçekleri suladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri