Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avusturya Başbakanı iftar verdi

Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer, Viyana’daki Müslüman toplumu ileri gelenlerine başbakanlık binasında iftar yemeği verdi.

Gusenbauer, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada din eksenli terör olaylarına değinerek, ‘’Din adına teröre başvuranlar gerçekte dinin kendisini vururlar’’ dedi. Avusturya’da ilk kez tarihi başbakanlık binasının ülkedeki Müslüman toplumunun iftar yemeğine ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Gusenbauer, bu etkinliğin kendi başbakanlığı döneminde gerçekleşmiş olmasından da büyük mutluluk duyduğunu bildirdi. Müslümanların kutsal Ramazan ayında verdiği iftar yemeğine Viyana’daki Katolik, Musevi, Protestan, Ermeni, Rum Ortodoks ve Süryani kiliselerinin temsilcilerini de özellikle davet ettiğini anlatan Gusenbauer, bu toplu iftar yemeğinin aynı zamanda devletin, vatandaşlarının dini inançlarını özgürce yerine getirmesi için her türlü desteği vereceğinin de açık bir ilanı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

İftar yemeğine Katolik kilisesini temsilen katılan Viyana kardinali Christoph Schönborn da, ülkedeki değişik dini cemaatlerin temsilcilerinin Müslümanların kutsal bir gününden bir araya gelmelerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Schönborn konuşmasında değişik dini inanca sahip olmanın bir ayrışma vesilesi olmaması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Avusturyalı yetkililer , Ramazan ayı boyunca Viyana belediye başkanı, meclis başkanı ve cumhurbaşkanının da benzeri etkinliklerle ülkedeki Müslümanlarla bir araya gelmeyi planladıklarını belirttiler.

/ VİYANA

20.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan diyaloga vesile oluyor

  Avustralya’da parlamento iftarı

  Avusturya Başbakanı iftar verdi

  ABD’li General: İran’a müdahale istemiyoruz

  Katliâm dâvâsında tuhaf karar

  Ban Ki-moon: İran sorunu diyalogla çözülmeli


 Son Dakika Haberleri