Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’li General: İran’a müdahale istemiyoruz

Irak’ta ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus, İran’ın Iraklı milislere silâh temin ettiğinden hiçbir şüphesi olmadığını, ancak İran’a askeri müdahalede bulunmak istemediklerini söyledi.

ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker ile İngiliz yetkililerle görüşmek amacıyla Londra’da bulunan Petraeus, İran’ın Irak’ta yıkıcı değil yapıcı bir rol üstlenmesini umduğunu belirtti ve ‘’İran’ın, Irak’taki milislere destek olduğuna hiç şüphe yok’’ ifadesini kullandı.

Amerikan birliklerinin İran’dan gelen silâhları durdurmak için yoğun çaba sarfettiğini kaydeden Petraeus, İran’a olası Amerikan müdahalesiyle ilgili bir soru üzerine, ‘’İran’a girmek için sınırı geçme izni alma peşinde değilim. Irak’ta zaten meşgulüz’’ cevabını verdi.

Crocker ise, Tahran yönetiminin milisleri desteklemek ya da komşusunun istikrarını güçlendirmek arasında bir seçim yapması gerektiğini düşündüğünü belirtti ve ‘’İranlılar, uzun vadede kendi çıkarlarını mı gözetecekler yoksa kısa vadede koalisyon olarak bize sorun mu çıkaracaklar, buna karar vermeliler. İkisini birden yapamazlar’’ dedi.

/ LONDRA

20.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan diyaloga vesile oluyor

  Avustralya’da parlamento iftarı

  Avusturya Başbakanı iftar verdi

  ABD’li General: İran’a müdahale istemiyoruz

  Katliâm dâvâsında tuhaf karar

  Ban Ki-moon: İran sorunu diyalogla çözülmeli


 Son Dakika Haberleri