Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Pakdil: Yeni Anayasa özgürlükleri öne çıkaracak

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, hükümetin, özgürlükleri öne çıkaran bir anayasa çalışması içinde olduğunu söyledi. Pakdil, Kahramanmaraş’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırlanmakta olan yasanın ‘’Türkiye Cumhuriyetinin anayasası’’ olacağını belirtti.

Bu konunun bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine ve düşüncesine açıldığını, tartışma ve müzakerelerin sürdürüldüğünü ifade eden Pakdil, şöyle konuştu:

‘’Hükümet, özgürlükleri öne çıkaran bir anayasa çalışması içinde. Tabii ki bir partinin anayasası olmayacak. Bütün milletin görüşleri alınarak yapılacaktır. Başbakanımızın açıkladığı gibi, bu milletimize ait bir husustur. Yetki millete aittir. Millet yapılan çalışmaları kabul ederse ortaya bireyi esas alan özgürlükçü, çağın gereklerine uygun bir anayasa çalışması çıkacaktır.’’

Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Erdoğan Teziç’in anayasa taslağıyla ilgili açıklamaları konusundaki görüşünün sorulması üzerine de Pakdil, şunları kaydetti:

‘’Herkesin görevleri anayasada belirtilmiştir. Bundan sonraki anayasada da belirtilecektir. Yeni anayasa hazırlığı karşısında YÖK’ün tavrı ile ilgili başbakanımız açıklama yaptı. Herkesin görevi bellidir. Herkes görevi ile ilgili alanlarda kendi işini yapmaya devam edecektir. Anayasa çalışmaları siyasi bir konudur. Meclisimizde siyasi partiler vardır. Onların çalışmaları neticesinde de milletimize arz edilecektir. Bu bir siyasi konudur. Türkiye, demokratik bir cumhuriyettir. İnsanlar bazen sahalarına giren veya girmeyen konularda da görüşlerini belirtiyor. Bunu sayın başkana sormak lazım.’’

/ KAHRAMANMARAŞ

21.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siz de hesap vereceksiniz

  Yıpratıcı sürece girildi

  Gül Genelkurmay’da

  Erdoğan Teziç 8 Aralık’ta gidiyor

  Hükümete F-15 sorusu

  Pakdil: Yeni Anayasa özgürlükleri öne çıkaracak

  Sarıgül için ihraç talebi

  Kütahya'da hafif şiddetli deprem

  ‘Söğüt dâvâsı’ düştü

  Yağışlı hava geliyor

  Olay klibi yapan Samsun’da ortaya çıktı

  Kayıt dışı eğitim

  Zileliler Hırka-i Şerif’in peşinde


 Son Dakika Haberleri