Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sarıgül için ihraç talebi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü, partiden kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na(YDK) sevk etti.

MYK, Sarıgül’ün son dönemdeki açıklama, tutum ve davranışlarıyla parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle tedbirli olarak partiden kesin ihracı için YDK’ya sevkine karar verdi.

Sarıgül, CHP’nin 2005 yılında gerçekleştirilen ve kendisinin de genel başkan adayı olduğu olağanüstü kurultayın ardından “Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği” gerekçesiyle, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca, YDK’nın 24 Mart 2005 tarihli kararıyla partiden ihraç edilmişti.

İhraç kararının ardından Sarıgül’ün açtığı dava sonucunda, Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, YDK’nın ihraç kararının iptali yönünde karar vermiş, CHP’nin temyizi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi yerel mahkeme kararını bozmuştu. Yargıtay’ın bu kararından sonra Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Sarıgül’ün CHP’den ihracına ilişkin parti disiplin kurulu kararının iptali yönündeki ilk kararında direnmişti. Bu davayla ilgili olarak son sözü Yargıtay Hukuk Genel Kurulu söyleyecek.

/ ANKARA

21.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siz de hesap vereceksiniz

  Yıpratıcı sürece girildi

  Gül Genelkurmay’da

  Erdoğan Teziç 8 Aralık’ta gidiyor

  Hükümete F-15 sorusu

  Pakdil: Yeni Anayasa özgürlükleri öne çıkaracak

  Sarıgül için ihraç talebi

  Kütahya'da hafif şiddetli deprem

  ‘Söğüt dâvâsı’ düştü

  Yağışlı hava geliyor

  Olay klibi yapan Samsun’da ortaya çıktı

  Kayıt dışı eğitim

  Zileliler Hırka-i Şerif’in peşinde


 Son Dakika Haberleri