Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Traktörle taşımalı eğitim

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı köylerden 23 taşıma hattının ihalesi yapılamadığı için 513 öğrenci kendi imkanlarıyla okullarına gidip gelmeye çalışırken, en az 100 öğrencinin yaşanan sorun nedeniyle okula gitmediği bildirildi.

Taşımalı eğitim gören Tekin köyündeki yaklaşık 30 öğrenci, okullarına kendi imkanları ile gitmeye çalışıyor.

Çocuklarını kilometrelerce uzaklıktaki okula traktör römorkunda götürdüklerini belirten öğrenci velileri, ‘’Bu yaptığımız aslında suç. Traktörlerle insan taşınmaz. Ama cezasına katlanarak bu tehlikeli yolculuğa çıkıyoruz. Hem biz hem de çocuklarımız perişan oluyor. Bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz’’ diye tepki gösterdiler.

Alınan bilgiye göre, Dinar’a bağlı 23 taşıma hattında yapılan ihale giren minibüs sürücüleri, fiyatların aşağıya çekildiğini öne sürerek, ihaleden çekildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile her yıl benzer sorunlar yaşadıklarını belirten minibüs sürücülerinden Tahir Sayın, her yıl benzine ve mazota zam geldiğini savunarak, açılan ilk ihaleye girdikten sonra ikinci ihaleye girmediklerini kaydetti.

‘’İhalede verilen fiyatlar geçen yılın fiyatları olduğu gibi, bir de ek olarak köylerden çocuk almamızı istediler’’ diyen Sayın, şunları söyledi:’’Aşırı bir fiyat istemedik. Geçen yıl 50 liraya taşımışsak bu yıl 55 lira istedik. 5 liralık artış nedir? Geçen yıldan bu yıla mazot fiyatı değişmedi mi? Sonra önümüzdeki günlerde olası akaryakıt zammının geleceği neden düşünülmüyor. Bir aracın lastik fiyatının ne kadar olduğunu, günlük aşınmayı hesap edemiyorlar. Geçen yıl 520 öğrenci taşıdığımızı; bu yıl ise sayının 513’e düştüğünü, 7 öğrenci eksildiğini göz önüne alıyorlar.’’

“Üçüncü ihale 28 Eylül’de”

Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise yaptığı açıklamada, iki kez ihaleye çıkıldığını belirterek, ihaleye giren firma veya şahıs olmadığını kaydetti.

‘’Üçüncü ihaleyi 28 Eylülde yapacağız. Bu konuyla ilgili Kaymakam Zafer Orhan ve Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı bize yardımcı oluyorlar’’ diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Öyle sanıyorum ki üçüncü ihaleyi yaparak öğrencilerimizi bu sıkıntıdan kurtaracağız. Bu ihaleyi de sonuçlandıramayacak olursak taşımalı eğitim gören öğrencilerimizi, il genelindeki ve çevre illerdeki yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okullarına yerleştirerek bu konuyu çözeceğiz.’’

/ AFYONKARAHİSAR

23.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Tam üyelikte ısrarlıyız

  Boşa zaman ve enerji harcanıyor

  Uslu: Yeni anayasa çalışmalarına gizli el müdahale ediyor

  Sağlam: Olmayan metni tartışıyorlar

  Traktörle taşımalı eğitim

  Üniversiteli olmak zor

  Minik öğrencilere yeni okul

  AB, Yeşil Hat Tüzüğü yıllık izleme raporunu kabul etti

  MGK'ya atama

  5 ile yeni vali atandı

  “Din dersini zorla öğretmek dinin ruhuna aykırı”

  Çukurca’da 4 terörist yakalandı

  Zonguldak ve Düzce'de sel

  ‘Kurumsal mutabakat’ artık oluşmalı

  'Zamanı unutanlar' bayramı kutlandı

  Keşmir’de Türk okulu

  Belediye ile dolmuş esnafı karşı karşıya

  MEB’den “Acil Çözüm Merkezi”


 Son Dakika Haberleri