Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Uslu: Yeni anayasa çalışmalarına gizli el müdahale ediyor

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, yeni anayasa çalışmalarının durdurulmasını isteyen kurumlara bir gizli elin müdahale ettiğini söyledi.

Salim Uslu, Memur-Sen Konfederasyonu’nun Kamuda Seköterel Düzeyde İkili Sosyal Diyalogu Güçlendirme Projesi toplantısında yaptığı konuşmada, anayasa ile ilgili sorunlarının bulunduğunu ve mevcut anayasanın devlet erkinin ayrıcalık felsefesine dayalı olduğunu söyledi. Uslu, devlet erkinin herkes tarafından bilindiğini, bir süre öncede Türkiye’de siyasetin iktidar alanı ve devletin iktidar alanı tartışmasının yaşandığını anlattı. Mevcut anayasanın bürokrasiyi koruma altına aldığına işaret eden Uslu, “Anayasanın güvencesine sığınma rehaveti ve bu avantajları kullanma imtiyazına sahip olanlar tarafından tıpa gibi kullanılıyor. Bu güvencelere sahip olma duygusu her türlü yeniye, gelişmeye, değişmeye kendini kapatıyor” dedi.

Hak-İş Başkanı Uslu, yasadaki dokunulmazlığa rağmen bir milletvekiline dokunulurken, her hangi bir generalin mahkemeye çağırılamadığına dikkat çekerek, devletin ideolojisini korumayı tek hedef olarak belirleyen bir anayasanın mutlaka gerektiğini kaydetti. Uslu, anayasasını değiştiremeyen bir ülkenin çağı değiştirmesi ve yakalamasının mümkün olmadığını belirtti.

Statüsünü, imtiyazlarını, çıkarlarını kaybedenlerin çıkardıkları gürültünün kendilerinin geniş ufkunu kapatmadığına işaret eden Uslu, Türkiye’nin ileriye doğru yürüyüşünün hiç bir şekilde durdurulamayacağını vurguladı.

TOBB, TÜSİAD, TİSK, Barolar Birliği, YÖK ve siyasi partilerin bu anayasanın değişmesi yönünde anayasa değişikliği taslağı hazırlayan kurumlar olduğunu hatırlatan Uslu, bu kurumların bazılarının yeni anayasa çalışmalarının durdurulmasını istemesinin gerisinde bir gizli elin müdahale ettiğini düşündüğünü kaydetti. Uslu, dün TÜSİAD’a anayasa teklifi hazırlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in bugün anayasa çalışmalarının durdurulmasını istemesi gizli elin müdahale ettiğinin açık göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

/ ANKARA

23.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Tam üyelikte ısrarlıyız

  Boşa zaman ve enerji harcanıyor

  Uslu: Yeni anayasa çalışmalarına gizli el müdahale ediyor

  Sağlam: Olmayan metni tartışıyorlar

  Traktörle taşımalı eğitim

  Üniversiteli olmak zor

  Minik öğrencilere yeni okul

  AB, Yeşil Hat Tüzüğü yıllık izleme raporunu kabul etti

  MGK'ya atama

  5 ile yeni vali atandı

  “Din dersini zorla öğretmek dinin ruhuna aykırı”

  Çukurca’da 4 terörist yakalandı

  Zonguldak ve Düzce'de sel

  ‘Kurumsal mutabakat’ artık oluşmalı

  'Zamanı unutanlar' bayramı kutlandı

  Keşmir’de Türk okulu

  Belediye ile dolmuş esnafı karşı karşıya

  MEB’den “Acil Çözüm Merkezi”


 Son Dakika Haberleri