Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Mâlûm neşriyat

Gene yürüyüş düzenlemek istiyorlar. Gene kendilerini kandıracaklar, halkı da kandırdıklarını sanacaklar ve gene havalarını alacaklar.

“Cumhuriyet mitinglerinin” benzerleri yapılacakmış. Kadınlar haklarını savunacaklarmış.

Kadın okuyucuyu gıdıklamak isteyen gazeteler elbette çanak tutuyorlar: İki fırt The Secret saçmalığı, bir tutam selülit sorunu, üç çorba tarifi, pilates milates topu, yanında miting de verelim...

Sonra da rakamları şişirebildikleri kadar şişirecekler: Milyonlar yürüdü! Kitleler sel oldu aktı... Türk kadını haykırdı... Haykıran Türk kadını, bizim patronun televizyon kanalında yayınlanan dizileri de kaçırmasın!

İlkönce kendi yazarları inanacaklar: Çağdaş kadınlarımız alanları doldurdular, ufukta erken seçim var, CHP bu sefer mutlaka iktidara geliyor! Olmazsa, CHP-MHP koalisyonu çantada keklik...

Zaten Tuncay Özkan CHP’ye genel sekreter olursa gelmemesi mümkün değil canım! Bir de Gülsün Bilgehan’ı başkan yapabilsek, siler süpürürüz...

Sonra, yeni anayasa halkoyuna sunulup kabul edilince de çok şaşıracaklar: Nereye gitti yahu o alanları dolduran vatandaşlar?

Kahraman Türk kadını nasıl oldu da bu anayasaya evet dedi yahu?

Halkımız 1961 Anayasası’na da, onun taban tabana zıddı 1982 Anayasası’na da evet demişti, şimdi nasıl olur da buna da evet der yahu?

Yok, bunlar adam olmaz arkadaş.. Önce halkı eğitecektik, yanlış yaptık... Sırası mıydı demokrasinin?

Dalgamızı geçersek de bize küfür edecekler, iftira edecekler...

Şimdilik, bir yandan gene bayrak üreticilerini zengin etmeye hazırlanıyorlar, bir yandan da Profesör Ergun Özbudun’a çullanmaya, Profesör Şerif Mardin’i ketenpereye getirip sözlerini çarpıtmaya devam...

(...)

Seçimde madara oldukları yetmiyormuş gibi, kendi kendilerini bir de anayasa tartışmasında rezil ettiler.

Yıllarca demokrasi isteyip birdenbire kendini cunta kanunlarını savunur bulma zavallılığı, her aydına nasip olmaz. Zoru başardılar: Kredilerini, itibarlarını bir çırpıda çöpe attılar.

Benim bildiğim Aydın Doğan, bu tutumdan doğan okuyucu kaybının da hesabını sorar. Hele şu arsa ve inşaat işlerini bir düzene koysun, sıra dükkân içi temizliğe de gelecek.

Akşam, 24.9.2007

Engin ARDIÇ

25.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu kafa!

  En büyük mahalle devlet mahallesi

  Sistem bu!

  Takeho Hisamatsu’ya ne oldu?

  Mâlûm neşriyat

  Rejim kendini koruyor, ama rejimperestler ona güvenmiyor


 Son Dakika Haberleri