Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomi ranta dayalı

DİSK tarafından yapılan araştırmada, Türkiye’de ihracatın işsizliğin gerilemesine katkıda bulunmamasının asıl sebebinin ekonominin esasen ranta dayalı olması ve üretimin plansız ve dışa bağımlı seyri olduğu belirtildi.


Emlaktaki vergi kaçağına çözüm arayışı

Vergi Konseyi, kira gelirlerinde indirim ve istisnalar kaldırılarak, düz oranlı vergileme uygulanabileceğini belirtti. Konsey ayrıca, Türkiye’de her b

İşsizlerin gözü Körfez’de

Doğu Akdeniz’in doğusunda, Hatay ve Adana illeri arasında yer alan İskenderun Körfezi kıyılarında yapımı devam eden ve yeni yapılacak ‘’devasa’’ yatır


  Elektrik fiyatları maliyetin altında

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye’de elektrik fiyatlarının, üretim maliyetlerinin altında kaldığını bildirdi.


  Dünya Bankası’yla ortaklığa yükseldik

Ekonomik gelişmesi sebebiyle, Türkiye ile Dünya Bankası arasındaki yeni dönem ilişkisi, ‘’ortaklık’’ statüsüne yükseldi.


  Hazine’nin borcu 258, alacağı 104 milyar YTL

Hazine’nin iç borç stoku Ağustos sonu itibariyle 258 milyar YTL’ye ulaşırken, büyük bölümü TMSF’den olmak üzere alacak stokunun ise 103.8 milyar YTL ile bunun yarısına yaklaştığı belirlendi.


  Ulusal Çay Konseyi isteği

Rize Valisi Kasım Esen, Ulusal Çay Konseyinin kurulması ile ilgili çalışmaları tamamlayıp Tarım ve Köyişleri Bakanlığına sunduklarını söyledi.


  Telekom’da grev bayramdan sonra

Türk Telekom’da grev bayram sonrasına kaldı. Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom ile hala uzlaşma sağlayamadıklarını belirterek, vatandaşı mağdur etmemek için grevi bayramdan sonra yapmaya karar verdiklerini söyledi.


  Ucuz şekere ve çikolataya kanmayın

Ramazan Bayramı öncesi, şeker ve çikolata üretimi yapan firmalar ve piyasadaki satış fiyatlarını içeren bir piyasa araştırması yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), halkı ucuz şekerler konusunda uyardı.


  Ezberleri bozalım, sınırları aşalım



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri