Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asker: Laiklikte tarafız

Kara Harp Okulu töreninde konuşan Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ, “Laiklik cumhuriyetin temel değeridir. Laiklik konusu tartışmaların içerisine çekilmemelidir. TSK temel yapı ve değerlerin korunmasında taraftır” dedi.


Yasak, ideolojikleştirir

Türkiye’de başörtülülerin potansiyel suçlu gibi gösterildiğini kaydeden Ermeni asıllı yazar Jaklin Çelik şu görüşleri dile getirdi: “Bu ülkede türban

Örtü yasağı emperyalizmin dayatması

İtalya’daki Romano Prodi merkez sol hükümetinin İçişleri Bakanı Giulio Amato “Başörtüsünü yasaklamak emperyalist bir ideolojidir” dedi. Hürriyet’in ha


  Çiçek: Ciddî bir bilgi kirliliği yaşıyoruz

Başbakan Vekili Cemil Çiçek, son günlerin tartışması olan Anayasa değişikliği konusunda ciddi bir bilgi kirliliği yaşandığını belirtti.


  12 Eylülcüler yargılansın

Bursa Barosu Başkanı Avukat Asude Şenol, anayasa tartışmalarının sadece tek bir madde üzerinde yoğunlaşmasının yanlış olduğunu söyledi. Yeni hazırlanan anayasada12 Eylül yöneticilerinin yargılanmasın önünün açılması gerektiğini belirten Şenol, önümüzdeki hafta Bursa’da sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, bilim adamları ve politikacılardan oluşan bir platformla yeni anayasayı tartışacaklarını kaydetti.


  Toptan: Hiç kimse endişeye kapılmasın

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Hiç kimse endişeye kapılmamalıdır. Türkiye’nin, cumhuriyetin temel niteliklerinden bir adım geriye gitmeye ne niyeti olabilir, ne de böyle bir kararı almayı kimse düşünebilir’’ dedi.


  Yazıcıoğlu: Özgür bir anayasa lâzım

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, ‘’Hem ülkenin ihtiyaç duyduğu özgür bir anayasanın yapılması, hem de Türkiye’nin psikolojik olarak demokrasi açısından artık rahatlaması için bir anayasaya ihtiyaç vardır’’ dedi.


  Anayasa Mahkemesi Başkanını seçemedi

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı seçiminde dün gerçekleştirilen oylamalardan da sonuç alınamadı. Seçime yarın devam edilecek.


  Köşk halka açılıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “köşkün halka açılacağı” sözü yerine getiriliyor. Bu amaçla köşk ilk önce gazetecilere tanıtıldı.


  Yeni Yasama yılı 1 Ekim'de açılacak

TBMM’nin 23. Dönem 2. Yasama Yılı, 1 Ekim Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açış konuşmasıyla başlayacak.


  ALES başvuruları başladı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2007-Sonbahar dönemi başvuruları dün başladı.


  Suudi Arabistan’da Türkiye atağı

Birkaç ay önce Suudi Arabistan’da Büyükelçi Naci Koru’nun onursal başkanlığında kurulan Suudi Arabistan Türk Konseyi, düzenlediği Genel Kurul’un ardından yeni yönetimini belirleyerek faaliyetlerine başladı.


  Sonbahar operasyonuna havadan destek

Hareketli günler geçiren Güneydoğu’da, operasyonlar hız kesmiyor. Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı sonbahar operasyonuna Diyarbakır’dan havalanan F-16 uçakları da destek veriyor.


  Gökova da beşik gibi

Gökova Körfezi’nde hafif şiddette 6 deprem meydana geldi.


  Prefabrikte ders başı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) için depremde yapılan prefabrike dersliklerde öğrenciler eğitim almaya devam ediyor. Beş bin mühendis adayı prefabrikelerde ders alırken, yeni gelen öğrenciler modern kampüs yerine prefabrike sınıflarını görünce şok oldu.


  Nüfusta kayıt dışı azaldı

Dar gelirli ailelere yönelik olarak uygulamaya konulan “Yeşil Kart” ile yapılan nakdi ve ayni yardımlar, nikahsız yaşayan çiftler ile nüfusa kaydettirilmeyen çocuk sayısını büyük ölçüde azalttı.


  Mardin’de rekor öğretmen açığı

Mardin’de yeni eğitim öğretim yılında öğretmen açığı 2 bin 600, derslik ihtiyacı bin 500 olarak açıklandı.


  Yaralı üçüz de vefat etti

Konya’daki hemzemin geçitte meydana gelen kazada 2’si ölen üçüzlerden yaralı olarak hastaneye kaldırılan bebek Cemile Dila Özdemir kurtarılamadı.


  Motosikletli sahur turu

Batman’da davulculuk yapan iki arkadaş, vatandaşları vaktinde sahura kaldırabilmek için pratik bir yöntem buldu.


  Konya’da sağanak yağış

Konya’da önceki akşam başlayan ve dün sabaha kadar devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.


  Bebek koltuğu can kurtarabilir

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, bebek ve çocukların kazalarda ölmesi ya da yaralanmasının, çocuk koltuğu ve emniyet kemeri kullanımıyla önlenebileceğini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri