Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Toptan: Hiç kimse endişeye kapılmasın

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Hiç kimse endişeye kapılmamalıdır. Türkiye’nin, cumhuriyetin temel niteliklerinden bir adım geriye gitmeye ne niyeti olabilir, ne de böyle bir kararı almayı kimse düşünebilir’’ dedi.

TBMM Başkanı Toptan, İstanbul’da katıldığı Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 2007-2008 akademik yılı açılış töreninden ayrılırken, basın mensuplarının yeni hazırlanan anayasa taslağı ve gündemde olan türban tartışmalarına yönelik sorularını cevapladı. Ortada henüz üzerinde tartışma yapılacak bir anayasa metninin olmadığını dile getiren Toptan, şunları söyledi:

‘’Ortada bir metin yokken bu tartışmaları yanlış buluyorum. Burada önemli olan soru şu. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var mı, yok mu? Herkes kabul etmelidir ki Türkiye, yeni, modern ve sivil bir anayasa yapmalıdır. Bu konuda hazırlıklar da vardır. Üniversitelerimizin hazırlıklarının yanı sıra TÜSİAD’ın, Odalar Birliğinin, Barolar Birliğinin ve bazı siyasi partilerin de çalışması vardır. Hatta hazır, açıklanmış, üzerinde tartışmalar yapılmış metinler de vardır. O nedenle son zamanlarda yapılan tartışmaların belli bir noktaya inhisar ettirilerek, oraya yoğunlaştırılarak yapılmasını doğru bulmuyorum. TBMM’ye bu öneriler geldiği zaman Meclis bunun gereğini yapar. Hiç kimse endişeye kapılmamalıdır. Türkiye’nin, Cumhuriyetin temel niteliklerinden bir adım geriye gitmeye ne niyeti olabilir, ne de böyle bir kararı almayı kimse düşünebilir.’’ Toptan, bu tartışmaları olağan karşılamak gerektiğine de işaret ederek, ‘’Sonuç itibarıyla yeni bir anayasa yapılmak isteniyor. İddialı bir anayasa yapılmak isteniyor. Böyle iddialı bir anayasa yapımı söz konusu olduğu zaman, yapılan tartışmaları da doğal karşılamak lazım. Bundan üzüntüye kapılmamak lazım ama dediğim gibi henüz TBMM’ye intikal eden ne bir metin var, ne de henüz tam anlamıyla teklif haline getirilmiş bir metin söz konusu’’ diye konuştu. Toptan, beklemek gerektiğini, tüm tartışmaları sonunda değerlendirmenin doğru olacağını belirtti.

Güler Sabancı’ın “Laiklik bu ülkenin DNA’sına işlemiştir” yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Toptan, “Bu konular üzerinde halkın bir endişesi yok. Bu konuda kaygısı yok. O nedenle kaygıları yaratmaya da gerek yok” karşılığını verdi.

/ İSTANBUL

25.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker: Laiklikte tarafız

  Yasak, ideolojikleştirir

  Örtü yasağı emperyalizmin dayatması

  Üniversiteler yine yasaklı başladı

  Çiçek: Ciddî bir bilgi kirliliği yaşıyoruz

  12 Eylülcüler yargılansın

  Toptan: Hiç kimse endişeye kapılmasın

  Yazıcıoğlu: Özgür bir anayasa lâzım

  Anayasa Mahkemesi Başkanını seçemedi

  Köşk halka açılıyor

  Yeni Yasama yılı 1 Ekim'de açılacak

  ALES başvuruları başladı

  Suudi Arabistan’da Türkiye atağı

  Sonbahar operasyonuna havadan destek

  Gökova da beşik gibi

  Prefabrikte ders başı

  Nüfusta kayıt dışı azaldı

  Mardin’de rekor öğretmen açığı

  Yaralı üçüz de vefat etti

  Motosikletli sahur turu

  Konya’da sağanak yağış

  Bebek koltuğu can kurtarabilir


 Son Dakika Haberleri