Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.BAHÇE 899'DA KALDI

Ligde son üç maçında beraberlik alan sarı-lacivertliler, lig tarihindeki 900. galibiyetine bir türlü ulaşamadı. Lig'de bundan önceki 4 sezonda ligin en çok gol atan takımı olan F.Bahçe, bu sezon ligin ilk 6 haftasında rakip filelere gönderdiği 6 gole karşılık kalesinde de aynı sayıda gol gördü.

Süper Lig'deki son üç maçında beraberlik alan Fenerbahçe, lig tarihinde 900. galibiyetine bir türlü ulaşamadı. Ligin 3. haftasında Sivasspor karşısında aldığı galibiyetle Birinci Futbol Ligi'ndeki 899. galibiyetine ulaşan Fenerbahçe, son 3 haftadır aldığı kötü sonuçlarla 900. galibiyetini erteliyor. Bursaspor karşısında Birinci Futbol Ligi'nde 1602. maçına çıkan Fenerbahçe, 900. galibiyet umudunu, önümüzdeki hafta Ankaragücü ile Kadıköy'de yapacağı maça bıraktı. Ligde 443 beraberliği bulunan Fenerbahçe, 260 maçta da rakiplerine yenilmekten kurtulamadı.

6 MAÇTA 6 GOL ATABİLDİ

Birinci Lig'de bundan önceki 4 sezonda ligin en çok gol atan takımı olan Fenerbahçe, bu sezon ligin ilk 6 haftasında ortaya koyduğu performansla büyük bir düşüş yaşadı. Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun geride kalan 6 haftasını 9 puan kaybıyla tamamlayarak kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, gol yollarında büyük sıkıntı çekti. Ligde geride kalan 6 haftanın 5'inde gol atabilen, rakip filelere gönderdiği 6 gole karşılık kalesinde de aynı sayıda gol gören sarı-lacivertli ekip, henüz gol averajı yapamadı. Geçen sezon ilk 6 haftada 16 gol atan Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda 13, 2004-2005 sezonunda 16 ve 2003-2004 sezonunda da rakip fileleri 15 kez havalandırmıştı.

ZICO, DAUM'U ARATTI

Fenerbahçe'nin gol yollarındaki etkinliği açısından, teknik direktörler Zico ve Christoph Daum dönemleri arasındaki fark dikkati çekiyor. Fenerbahçe ile 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan Daum döneminde sarı-lacivertli takım, 2 gol üzerinde ortalamalarla ligi tamamladı. Takımını genelde tek forvet düzeniyle sahaya süren Zico yönetimindeki ilk yılında Fenerbahçe, geçen sezon 1,91 gol ortalaması yaptı. Sarı-lacivertli ekibin bu sezon ilk 6 hafta itibarıyla gol ortalaması ise henüz 1 oldu. Daum yönetiminde 2003-2004 sezonunu 82 golle tamamlayan Fenerbahçe, 2004-2005 sezonunda 77, 2005-2006 sezonunda da 90 gol attı.

25.09.2007


 

Seyrantepe ihalesi sonuçlandı

Toplu Konut İdaresi Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadyumu ile bağlantılı olarak açılan Seyrantepe Spor Kompleksi Projesinde ihaleyi, en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubuna verilmesini onaylandığını bildirdi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, ''Bu hasılat paylaşımı projesi. Şartnamenin ruhuna uygun olarak firmadan ilave gelir payı istedik. Yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladım. İhaleyi şartnamenin ruhuna uygun olarak sonuçlandırdık'' dedi.

Eren Talu dün İstanbul'da, Bayraktar ile görüşerek, projede değer artışı olması halinde hasılattan yüzde 7 pay verilmesine ilişkin taahhütnameyi sundu. Talu, ''Başkanın ısrar ettiği şekilde taahhütnameyi verdik. Önceden hiçbir pay istemiyorlardı sonra yüzde 7 pay istediler. Başkan o kadar sıkı pazarlık etti ki yüzde 7'yi yüzde 6'ya bile indiremedik. İstedikleri şekilde taahhütname verdik'' dedi.Teminat mektubu konusunda bir sorun bulunmadığını ifade eden Talu, ''Eğer böyle bir sorunumuz olsaydı zaten ihaleye girmezdik. İhaleyi kazandığımız bildirilince gerekli teminatlar verilir'' dedi.

Seyrantepe Kompleksi ihalesinde arsa satışı gelir paylaşımı usulüyle teklifler 27 Ağustos 2007'de alınmıştı. Eren Talu Mimarlık Turizm Taşımacılık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortak girişimi 777 milyon 777 bin 777 YTL gelir payı üzerinden idareye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı önermişti.

25.09.2007


 

Ümit'in jeneriklik golü

Süper Lig'de Galatasaray'a 10 mağlup olan Kasımpaşa'nın Futbol Şube Surumlusu Mehmet Süha Sidal, Ümit Karan'ın jeneriklik bir golüyle Galatasaray'a yenildiklerini söyledi.

Sidal, Galatasaray karşısında iyi mücadele ettiklerini ancak gol atmayı fazla düşünmediklerini dile getirerek, ''Jeneriklik bir gol ile mağlup olduk. O gol olmasıydı maç berabere biterdi. Güzel maç oldu. Gol pozisyonu vermedik, biz de pozisyona giremedik. Oyunu kilitleyen Kasımpaşa'ydı, oynamaktan çok oynatmamayı düşündük'' diye konuştu.

Oyuncuları Theoue'nun sakatlığının hücumda etkinliklerini düşürdüğünü anlatan Mehmet Süha Sidal, ''O bizim için çok önemli bir oyuncu. Olsaydı her şey çok farklı olurdu, maçı alma ihtimalimiz de doğardı'' dedi. Futbol şube sorumlusu Sidal, bu hafta Gençlerbirliği maçına 3 puan için gideceklerini dile getirerek, bu karşılaşmada korkmadan oynayacaklarını, puan veya puanlar almak istediklerini söyledi.

25.09.2007


 

Kübra Avrupa Şampiyonu oldu

Beşiktaş'ın başarılı satranç oyuncusu Kübra Öztürk, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa şampiyonu oldu.

Kübra Öztürk, Hırvatistan'ın Sibenik kentinde düzenlenen ve 42 ülkeden 758 sporcunun katıldığı Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda, 9 tur sonunda 7,5 puan toplayarak 2. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Milli forma ile ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Kübra Öztürk, bu yılki şampiyonanın geçen yıla oranla daha zor olduğunu söyledi.

25.09.2007


 

Anderlecht'e 1 puanı Serhat'ın golü getirdi

Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından Anderlecht'de forma giyen Serhat Akın, RC Genk ile 11 biten karşılaşmada, takımına beraberliği getiren isim oldu.

Anderlecht'in beraberlik golünü 86. dakikada kaydeden Akın, ligde bu sezon gol sayısını 2'ye yükseltirken, çekişmeli geçen maçta ligdeki ilk sarı kartını da gördü.

25.09.2007


 

Kararsız Feldkamp

Galatasaray teknik direktörü Feldkemp, önce hafta içi Sion maçında sonra da hafta sonu Kasımpaşa'ya karşı şaşırtıcı değişikliklerle takımını sahaya sürdü. Geçen yıl Gerets de böyle sürprizler yapmıştı da sonucu hep hüsran olmuştu. Önce Sion maçında orta saha oyuncularının seçiminde hata yaptı. Mücadeleci Kuzey ülkesi takımına karşı mücadele gücü az olan oyuncularını sahaya sürdü. Az kalsın yeni bir Tromsö faciası daha yaşanacaktı.

Bu defa İstanbul da defansı değiştirip G.Saray'ı sahaya sürdü. Bunu anlamak mümkün değil. Barış sağ bekte oynamayı beceremeyen buna karşılık orta sahada çok iyi oynayan bir oyuncu. Genç Uğur bu mevkide denediği oyuncuların en iyisi. Barış'tan vazgeçemeyen Feldkamp ona yer açmak için Uğur'u kenara alıp böyle bir tercih yaptı. Servet'in sakatlığından olsa İsmail burada oynatıldı ki, buna diyecek bir şey yok. Solda da yeni transfer Hakan Balta'ya yer açmak için Volkan'ı kenarda oturttu. Bu da yanlıştı. Sion maçında Volkan iyi değildi. Ama bunun en önemli sebebi önündeki Carrusca'nın ona yardım etmede yetersiz kalışıydı.

Bu kadar taşlarla oynayan Kalli yine de sahadan üç puanla ayrıldıysa şükretmeli. Ve de geçen sezon Eric Gerets'in yaptıklarını tekraralamamalı. Bazı oyuncularında kararlı olmalı. Bunlarda aşağı yukarı belli. Çok formsuz olduklarında yerlerine başkaları oynatılabilir. Böyle bir durum sadece bir-iki oyuncuda olacağı için problem olmaz.

Bu maçın yıldızı Linderot'tu. G.Saray'ın bu oyuncuyu almasına kim karar vermişse son derece isabetli karar vermiş. Ayrıca ikinci yarıda gerçek yerine çekilen Barış da çok iyi mücadele etti. Ümit Karan gerçekten estetik olarak güzel bir gol attı. Takım oyununda hayli eksik olan Ümit in bu golleri de olmasa çekilecek bir oyuncu değil. Penaltı atamayarak maçı riske sokan Ümit attığı güzel golle maçı çeviren oyuncu oldu.

[email protected]

Said OKUR

25.09.2007


 

G.Saray ve Beşiktaş haftayı kârlı kapattı

Süper Lig'de 6. hafta mücadelesi, önceki gün yapılan karşılaşmalarla tamamlanırken, 2 hafta önce liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, Kasımpaşa galibiyetiyle birlikte 3 puan daha kazanarak bu haftayı da zirvede tamamladı. Son 2 haftada puan sıralamasında ilk sırada yer alan sarı-kırmızılı takım, 6. haftayı da en yakın takipçisi 14 puanlı Beşiktaş'ın 2 puan önünde lider olarak bitirdi.

Gol duellosu şeklinde geçen ve 5 golün atıldığı Beşiktaş-Denizlispor maçından 3-2'lik galibiyetle üstün ayrılan Beşiktaş, ligdeki 4. galibiyetini elde etti. Galatasaray ve Beşiktaş'ın 3 puanla kapadığı haftada son şampiyon Fenerbahçe ise, Bursaspor deplasmanında 1 puan kazanırken, 2 puan daha yitirdi.

Vestel Manisaspor ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor da, 1-1 biten maçın ardından ligdeki 3'üncü beraberliğine imza attı. Ligde bu hafta 22 gol atılırken, 3 maçı evsahibi, 3 maçı da deplasman takımları kazanırken, 3 maç ise beraberlikle bitti.

TOPLU SONUÇLAR

Çaykur Rizespor-Sivasspor : 0-2

Gençlerbirliği OFTAŞ-Gaziantepspor : 1-2

Kasımpaşa-Galatasaray : 0-1

Vestel Manisaspor-Trabzonspor : 1-1

Ankaragücü-İstanbul Büyükşehir Bld. : 1-0

Bursaspor-Fenerbahçe : 1-1

Kayserispor-Ankaraspor : 3-1

Beşiktaş-Denizlispor : 3-2

Konyaspor-Gençlerbirliği : 1-1

7. HAFTANIN MAÇLARI

28 Eylül Cuma: Fenerbahçe-Ankaragücü. 29 Eylül Cumartesi: Galatasaray-Beşiktaş, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Çaykur Rizespor. 30 Eylül Pazar: Denizlispor-Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Vestel Manisaspor, Trabzonspor-Konyaspor, Gençlerbirliği-Kasımpaşa, Sivasspor-Bursaspor, Gaziantepspor-Ankaraspor.

Seyhan ŞENTÜRK

25.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri