Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstanbul trafiği için “kademeli mesai” teklifi

İstanbul trafiğine, “kademeli mesai” uygulaması ile çözüm aranıyor. İstanbul trafiğine çözüm için “kademeli mesai” uygulamasının teklif edildiği projeye göre, İstanbul’da işe başlama saatlerinin 06.00-10.30, iş bırakma saatlerinin ise 15.00-19.00 arasına yayılması öngörülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Sanayi Odası (İTO) ile yürüttüğü ve çeşitli kurumların katkı sağladığı kademeli mesai uygulaması projesi, İTO’nun aylık yayını İtovizyon’un Eylül sayısında yayımlandı.

İstanbul trafiğine çözüm için “kademeli mesai” uygulamasının teklif edildiği projeye göre, İstanbul’da işe başlama saatlerinin 06.00-10.30, iş bırakma saatlerinin ise 15.00-19.00 arasına yayılması öngörülüyor.

Her gün trafiğe çıkanların, “işçi, memur, özel sektör çalışanları ve öğrenciler” olarak 4 grupta toplandığı çalışmaya göre, bu grupların bir saat arayla trafiğe çıkmaları halinde trafiğin rahatlaması bekleniyor.

Sözkonusu projede, fabrikalar ve imalathanelerin saat 06.00’da, resmi dairelerin, adliyeler, hastaneler ve diğer sağlık kuruluşlarının 07.00’de, bankalar, finans kuruluşları, odalar ve borsaların saat 09.00’da işe başlaması planlanıyor.

İlk ve orta dereceli okulların 08.00’de, üniversitelerin saat 10.00’da eğitime başlamasının teklif edildiği çalışmada, çöp toplama saatlerine de yeni düzenleme getirilerek, özel durumlar haricinde çöplerin saat 10.00-12.00 ile 22.00-24.00 saatleri arasında toplanması öngörülüyor.

Toplu taşımanın daha fazla tercih edilmesi, ulaşım yoğunluğunun zamana yayılması ve trafik akış hızının artmasının hedeflendiği proje hakkında görüş bildiren, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş (İSPARK) Yönetim Kurulu üyesi Dr. İhsan Erbaş, sivil toplum kuruluşları ile beraber bu çalışmayı hazırladıklarını belirtti. Çalışmayı Vali Muammer Güler’e teslim ettiklerini söyleyen Erbaş, “Birkaç haftaya kadar devreye girmesini bekliyoruz” dedi.

/ İSTANBUL

26.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bolat: Paranoyacılar boşuna uğraşmasın

  Reformcu bir Türkiye

  Çiçek: Makama saygısızlık cezalandırılır

  Teziç: Gül’le türbanı konuşmadık

  Babacan, Roj TV’nin kapatılmasını istedi

  Erdoğan, Sarkozy ile görüştü

  MHP’lilerden Toptan’a mektup

  Ermeni kuruluşundan Dink’in eşine ödül

  İstanbul trafiği için “kademeli mesai” teklifi

  Dünya hâfızları Ümraniye’de buluşacak

  Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapatılacak

  Hızlı trende fiyatı yolcu belirleyecek

  STK’lardan orman seferberliği

  Üniversite harçları arttı

  AB üyeliği için referandumun kalkması Türkiye’nin işini kolaylaştırır

  İhsanoğlu: Filistin’in başkenti Kudüs olmalı

  Vatandaş belediyede gönüllü işçi

  Namaza başladığım gün, doğduğum gündür

  Memur zammında son söz kabinenin

  Gölbaşı’nda 2 ayda 18 yangın

  Kıbrıs gazilerine iftar yemeği

  Camiler şerbet dağıtılıyor


 Son Dakika Haberleri