Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faizci değil, üreten kazansın

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Ömer Burhanoğlu, ‘’Türkiye’yi faiziyle değil de üretim merkezi olarak cazip hale getirirsek, sıcak para kendini direkt yatırımda bulursa kalıcı olacaktır’’ dedi.

Burhanoğlu, TAYSAD tarafından düzenlenen toplantıda gazetecilerle otomotiv yan sanayinin beklentiler ve yeni projelerini paylaştı.

Otomotiv yan sanayini ‘’buz dağının su altında kalan kısmı’’ olarak tanımlayan Burhanoğlu, sektörün büyüklüğüne ve sağladığı katma değere dikkat çekti. Otomotiv sanayinin bugün geldiği durum itibarıyla artık ‘’Otomotiv Müsteşarlığı’’ seviyesinde temsil edilmesini umut ettiklerini dile getiren Burhanoğlu, bu konuda önümüzdeki günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanlığının desteğini isteyeceklerini anlattı.

Döviz kurlarına da değinen Burhanoğlu, kurlardan otomotiv yan sanayinin de şikayetçi olduğunu ifade ederek, Merkez Bankası’nın kurlara müdahale edebileceğini kaydetti. Türkiye’nin bir ‘’faiz cenneti’’ olduğunu, bu nedenle de YTL’nin değerlendiğini belirten Burhanoğlu, ‘’Türkiye’yi faiziyle değil de üretim merkezi olarak cazip hale getirirsek, sıcak para kendini direkt yatırımda bulursa kalıcı olacaktır’’ dedi.

/ İSTANBUL

27.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizci değil, üreten kazansın

  İş yapmak kolaylaştı

  Pamukta hayal kırıklığı

  Irak pazarını kaybetme endişesi

  KÖYDES projesi 2008’de de sürecek

  Adıyaman’da AB destekli arıcılık projesi

  Türk Telekom yurtdışında büyüyecek

  İkinci elde talep patlaması

  Kıraç, yat üretmeye başladı


 Son Dakika Haberleri