Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Adıyaman’da AB destekli arıcılık projesi

Adıyaman’da, ‘’Arıcılığı Islah Projesi’’ kapsamında Avrupa Birliği’nden sağlanan destekle, hem üretilen bal miktarı hem de kalite arttı.

Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdurrahman Yenidoğan, Kırsal Kalkınma Projesi GAP Bölgesel Kalkınma Programı bünyesinde yürüttükleri ‘’Arıcılığı Islah Projesi’’ kapsamında 183 üreticiye 5’er Kafkas ırkı ana arı verdiklerini belirtti. Arıcılara ayrıca toplam 5 bin 249 organik kovan verdiklerini ve bu kovanların polen tuzaklı olduğunu ifade eden Yenidoğan, şöyle konuştu: ‘’Proje kapsamında üreticilerimize 20’şer adet de çiftleştirme kutusu verdik. Proje başarılı oldu ve biz de ana arı üretmeye başladık. Geçen yıl dışardan 9 bin ana arı almıştık bu sene ise sadece 2 bin 500 ana arı aldık. İhtiyacımız olan ana arıları büyük bir kısmını biz ürettik.’’ Yenidoğan, proje kapsamında yaptıkları çalışmalarla hem verimin hem de kalitenin arttığını ifade ederek, ‘’Proje kapsamında yaptığımız çalışmalar sayesinde geçen yıl 350 ton olan bal üretimimiz bu yıl 480 tona yükseldi’’ diye konuştu.

Yenidoğan, 2003’te üye sayılarının 45 olduğunu, ancak bugün proje sayesinde arıcılığın geliştiğini ve 350 asil, 150 yedek üyeleri bulunduğunu vurguladı.

/ GAZİANTEP

27.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizci değil, üreten kazansın

  İş yapmak kolaylaştı

  Pamukta hayal kırıklığı

  Irak pazarını kaybetme endişesi

  KÖYDES projesi 2008’de de sürecek

  Adıyaman’da AB destekli arıcılık projesi

  Türk Telekom yurtdışında büyüyecek

  İkinci elde talep patlaması

  Kıraç, yat üretmeye başladı


 Son Dakika Haberleri