Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Pamukta hayal kırıklığı

Çukurova yöresinde etkisini yitirmeyen aşırı sıcak ve poyrazın pamuk ekilen alanlarda yüzde 25 oranında ürün kaybına neden olduğu bildirildi.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, geçen yıl Adana ve yöresinde 52 bin hektar olan pamuk ekim alanının bu yıl 41 bin hektara düştüğünü söyledi. Barut, iklim şartlarının, ürünün kalitesi ve rekoltesinde en önemli kriter olduğunu belirterek, ‘’Ekim alanlarındaki hasadın yüzde 50’si tamamlandı. Yapılan değerlendirmelerde küresel ısınmaya bağlı sıcaklık ve poyrazın etkisiyle ekim alanlarında yüzde 25 oranında rekolte kaybı tespit edildi’’ dedi. Barut, ‘’Üreticinin zarar nedeniyle mağdur olmaması için yağlı tohumlara uygulanan teşvik priminin minimum 50 YKr olması, bu paranın da biran önce ödenmesi gerekir’’ diye konuştu.

DÜNYA PAMUKÇULARI iZMİR’DE BULUŞACAK

Tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin ana hammaddesi pamuğun kaderini tayin eden Uluslararası Pamuk İstişare Komitesi (ICAC) 2007 yılı Genel Kurul Toplantısı, 22-26 Ekim 2007 tarihleri arasında İzmir Hilton Oteli’nde gerçekleştirilecek. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Pamuk Üreticisi Ülkelerin Ulusal Rekabet Stratejilerinin Belirlenmesi’’ ana temasıyla düzenlenecek toplantıda küresel ısınmanın pamuk üzerindeki etkilerinin de tartışılacağını kaydetti.

Toplantıya, pamuk politikaları konusunda söz sahibi 41 ülkenin resmi ve özel sektör temsilcilerinden oluşan yaklaşık 600 kişinin katılacak.

/ ADANA/İZMİR

27.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizci değil, üreten kazansın

  İş yapmak kolaylaştı

  Pamukta hayal kırıklığı

  Irak pazarını kaybetme endişesi

  KÖYDES projesi 2008’de de sürecek

  Adıyaman’da AB destekli arıcılık projesi

  Türk Telekom yurtdışında büyüyecek

  İkinci elde talep patlaması

  Kıraç, yat üretmeye başladı


 Son Dakika Haberleri