Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Aziz ifade verecek

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Başbakan Şevket Aziz ve bazı üst düzey yetkilileri, mahkemenin dönebileceği kararına rağmen, sürgündeki eski Başbakan Navaz Şerif’in ülkeye döner dönmez sınır dışı edilmesiyle ilgili ifadelerini almak için mahkemeye çağırdı.

Hükümet yetkilileri, Londra’dan gelen Şerif’e yolsuzluk suçlamalarından yargılanma ya da ülkeyi terk etme seçeneği sunulduğunu, Navaz Şerif’in ikincisini tercih ettiğini belirtti.

Mahkemenin, Aziz’in yanı sıra aralarında içişleri bakanı ve Federal Soruşturma Kurumu Başkanının da bulunduğu 12 üst düzey yetkiliye 17 ekimde mahkemede bulunmaları için celp çıkardığı kaydedildi.

Şerif, seçimlerde Devlet Başkanı Pervez Müşerref’e karşı yarışmak için 10 Eylülde ülkesine dönmesinden saatler sonra tekrar sınır dışı edilmişti. Yüksek Mahkeme geçen ay verdiği bir kararla Müşerref’in 1999’da kansız bir darbeyle iktidardan uzaklaştırdığı Şerif’in ülkesine dönebileceğine hükmetmişti. Şerif’in yandaşları 11 Eylülde, liderlerinin sınır dışı edilmesinin yasa dışı olduğunu öne sürerek Yüksek Mahkemeye başvurmuştu.

BAZI MAHKUMLAR SERBEST

Pakistan Yüksek Mahkemesi’nin, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in yeniden 5 yıllığına bu göreve seçilmesine karşı eylemler düzenleyen muhalefet üyelerinden gözaltına alınanların bırakılmasına yönelik kararı uyarınca, bazı muhaliflerin dün serbest kaldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, “kamu düzenini bozacak eylemleri engellemek için gözaltına alınanlar” olduğunu, kamu düzeninin devamının sağlanmasına ilişkin tedbirler kapsamında gözaltına alınanların önceki günkü karar uyarınca serbest bırakıldıklarını belirtti.

Kaç kişinin serbest kaldığına ilişkin rakam vermeyen sözcü, diğer sebeplerle gözaltına alınanların tutukluluk hallerinin ise devam ettiğini kaydetti.

Pakistan Yüksek Mahkeme Başkanı İftihar Muhammed Çaudri, önceki gün gözaltındaki muhalefet üyeleri ve liderlerinin serbest bırakılmasına ilişkin bir karar yayınlamıştı. Pervez Müşerref’in 6 Ekimde yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine aday olduğu açıklanmıştı.

/ İSLAMABAD

29.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aziz ifade verecek

  Myanmar’da cuntaya karşı direniş tırmanıyor

  Bağdat’ta yine sivil katliam

  Kerkük’de Osmanlı özlemi

  Beyaz İngilizler azınlığa düştü

  Macarların en gözde tatil ülkesi Türkiye


 Son Dakika Haberleri