Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kerkük’de Osmanlı özlemi

Ramazan’da sahura def çalgısı ile uyanan Kerküklüler, eskiden olduğu gibi iftar zamanının geldiğini top atılmasıyla öğrenemiyor. Bomba patlamalarının sıradanlaştığı Kerkük’te, güvenlik sebebiyle artık iftarda “Osmanlı topu” atılmıyor.

Türkiye’nin gündeminde kanayan bir yara olmaya devam eden Kerkük, parçası olduğu Irak’ın genelinde olduğu gibi Ramazan’ı güvenlik endişelerine sarıp sarmalanmış bir şekilde yaşıyor.

Küçük bir Irak olarak tanımlanan Kerkük’te Irak’ı oluşturan tüm etnik unsurlar ve petrol var. Bu da şehri önemli ve stratejik kılıyor. Ancak bu durum şehir halkının hayatına gerginlik, kaçırılma ve ölüm korkusu olarak yansıyor. Huzur ve esenlik rüzgarlarının estiği Ramazan ayında halk biraz olsun bu endişelerde uzak yaşamak istiyor. Ancak, şiddet kutsalı tanımıyor; kan ve gözyaşı mübarek Ramazan’da da akmaya devam ediyor.

Serdar Hancı işgalden önceki dönemde iftar vaktini Kerkük Kalesinin surlarından ateşlenen ve Osmanlı topu olarak bilinen topun atılmasıyla öğrendiklerini hüzünlü gözlerle anlatıyor. Serdar Hancı, işgalden sonraki Ramazanlarda güvenlik nedeniyle artık top atılmadığını anlatıyor. Kerkük’te aile fertleri bir an önce barış ve huzurun bu topraklara hakim olması temennisinde bulunuyor.

/ KERKÜK

29.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aziz ifade verecek

  Myanmar’da cuntaya karşı direniş tırmanıyor

  Bağdat’ta yine sivil katliam

  Kerkük’de Osmanlı özlemi

  Beyaz İngilizler azınlığa düştü

  Macarların en gözde tatil ülkesi Türkiye


 Son Dakika Haberleri