Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Özgür anayasaya ihtiyacımız var

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı İsrafil Kuralay, Türkiye’nin artık geri dönülemez bir değişim rüzgârı yakaladığını kaydederek, “Yeni bir anayasa ihtiyacı tüm toplum tarafından dillendirilmektedir. Darbe anayasaları Türkiye’nin önünü tıkamaktadır” dedi.


Yazıcıoğlu: Türkiye'nin kendisi model

Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı M. Said Yazıcıoğlu, “Türkiye’yi Malezya’ya benzetenlerin aklından şüphe ederim. Türkiye İslâm dünyası tarafından hay

Yarar: Keşke Malezya gibi olsak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kurucu Genel Başkanı ve Uluslarası İş Formu Başkanı Erol Yarar, “Türkiye Malezya olur mu ?” tartışmal


  Başörtüsü eyleminde 128. hafta

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, “Başörtüsüne Özgürlük” eylemlerinin 128.’sini gerçekleştirdi.


  Özgürlükler konusunda geri adım atmayın

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, mevcut yeni hükümetin ciddi bir değişim iddiasıyla “sivil anayasa” için girişimde bulunmasını önemli ve gerekli bulduklarını ifade ederken, madem böyle bir iddia ile ortaya çıktıklarını, asla geri adım atmamaları gerektiğini söyledi.


  Muhyettin Aksak: Ayak uyduramayan bürokrat gider

AKP Erzurum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Muhyettin Aksak, hükümetin hızına yetişemeyen bürokratlarla çalışmayacaklarını açıkladı.


  Arınç’ta referandum endişesi

TBMM eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Anayasa tartışmalarının yapıldığı Türkiye’de 21 Ekim’deki referandumun gündeme gelmemesinden endişe duyduğunu söyledi.


  Dışişlerinden “Myanmar’a gitmeyin” uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Myanmar’daki yönetim karşıtı protesto gösterileriyle ilgili olarak, ülkede şartlar normale dönene kadar Türk vatandaşlarının Myanmar’a seyahat etmemelerinin önerildiğini duyurdu.


  İçişleri’nde 376 mülkî idare amirinin görev yeri değişti

İçişleri Bakanlığı’nda 376 mülkî idare amirinin görev yeri değiştirildi.


  Cizre’de rüşvetçiler tutuklandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, “kamu kurumunu dolandırmak, usulsüz yeşil kart çıkartmak ve rüşvet” iddiası ile gözaltına alınan aralarında 2 doktor ile Yeşil Kart Bürosu’nda görevli 3 memurun da bulunduğu 26 kişiden 16’sı tutuklandı.


  İlk devlet başkanı konuk, Nazarbayev

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ilk devlet başkanı konuğu Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev olacak.


  AB’ye vizesiz seyahat mümkün değil

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın iki Türk hakkında aldığı kararın vizesiz seyahat ve serbest dolaşımı mümkün kılmadığını açıkladı.


  2100 yılında denizler yükselecek

Fırat Üniversitesi (FÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyzi Bingöl, sıcaklık artışının bugünkü hızıyla devam etmesi durumunda, 2100 yılında denizlerin yaklaşık 30-40 metre yükseleceğini söyledi.


  Su krizi kapıda

Bir milyar insanın içme suyundan yoksun, bir buçuk milyar insanın ise kirli su kullanmak zorunda olduğunu ifade eden Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Hasan Ertürk, 2025 yılında dünyada su krizinin gündeme geleceğini ve 2040 yıllarında da su savaşları başlayacağını kaydetti.


  Danimarkalı mühtedî oruçlarını kaçırmayacak

Antalya’nın Manavgat ilçesinde ihtida töreni ile Müslüman olan Danimarkalı bilgisayar programcısı Ghita Desiree Olsen (24), Ramazan ayı sonuna kadar oruçlarını kaçırmayacağını söyledi.


  Cüneyt Arkın, Yeşilay gönül elçisi

Yılların usta san’atçısı Cüneyt Arkın, geçmiş dönemlerde olduğu gibi, yine Yeşilay’ın “madde bağımlılığı” konusunda yaptığı mücadelede etkin görevler alacak.


  İnternette en yavaş ülkelerdeniz

İngiltere’de faaliyet gösteren Enformasyon Teknolojisi Keşif Vakfı tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, Türk internet kullanıcılarının Avrupa’nın en yavaş dördüncü geniş ağ sistemine (broadband) sahip olduğunu ortaya koydu.


  Somuncu Baba Fırını yoksul için çalışacak

Bursa’nın en önemli manevi şahsiyetlerinden Somuncu Baba’nın kendi adıyla anılan fırını, aslına uygun olarak restore edilikten sonra yoksullar için ekmek üretmeye başlayacak.


  Cenazede oyun havası olur mu?

Camilerde ve cenaze namazlarında çalan cep telefonlarının önüne bir türlü geçilemediğini belirten Niğde Müftüsü Yüksel Kaymak, “Cep telefonlarına oyun havaları ve ilginç hayvan sesleri yükleyerek camiye gelen vatandaşlar, cemaatimizin dikkatinin dağılmasına sebep oluyor” dedi.


  61 kişilik aile Antalya’da

Geleneksel olarak her yıl tatillerini birlikte geçiren İngiliz Clarke ailesinin bu seneki seçimi Türkiye turizminin başşehri Antalya oldu.


  Mahallelinin 4 saatlik yol ayaklanması

Bursa’da, son bir kaç ayda 28 kişinin öldüğü kazaların meydana geldiği yol, yaşlı bir vatandaşın daha kaza sonucu ölmesi üzerine mahalle halkı tarafından 4 saat trafiğe kapatıldı.


  Anne sütü her derde deva

Uzmanlarca, sağlıklı beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adımın, anne sütü ile emzirmenin özendirilmesi olduğu kaydedildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri