Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran da Irak’ın bölünmesine karşı

İran yönetimi, ABD senatosunun kabul ettiği, Irak’ın federatif bir yapı içinde 3 bölgeye ayrılmasını öngören plana karşı olduğunu açıkladı. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, yaptığı açıklamada, ABD senatosunun kararını “Irak’ın içişlerine açık müdahale’’ olarak gördüklerini ve bu girişimi, Irak’ın toprak bütünlüğü ve millî hakimiyetine de aykırı bulduklarını söyledi.


Dini yok sayma fikri geride kaldı

Zafer Parkında her gün 500 kişiyi buluşturan Ramazan çadırındaki iftara katılan Rusya Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler Sekreteri Vsevolod Çaplin, dinle

Sofya’da iftar zirvesi

Bulgaristan Başmüftülüğü Sofya’daki Boyana Cumhurbaşkanlığı Rezidansında bir iftar yemeği düzenleyerek Balkan ülkelerinin din adamlarını bir araya get


  Kosova’da başörtüsü yasak değil

Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Bölgesi Eğitim Dairesi Topluluklar Uzmanı Bedrettin Koro, Kosova eğitim kurumlarında kız öğrencilerin başörtüsüyle derslere girmelerinde bugüne bir sorun olmadığını söyledi.


  Casey: ABD, PKK’yı desteklemiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, ağır silâhların terör örgütü PKK’nın eline geçmesini Amerikan devleti ve ordusunun kesinlikle desteklemeyeceğini belirtti.


  Myanmar’da katliam şüphesi

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Myanmar’da düzenlenen hükümet karşıtı gösterilere askerlerin müdahale etmesi sonucu ölenlerin sayısının bilinenin çok üstünde olabileceğini söyledi.


  Füze kalkanı Pasifik’te denendi

ABD’nin geliştirdiği füze kalkanı projesi çerçevesinde bugün Pasifik’te yaptığı deneme başarıyla sonuçlandı.


  İspanya’da monarşik deprem

İspanya’nın ayrılıkçı Katalonya bölgesinde son dönemde İspanya Kraliyet Ailesi’ne yönelik protesto gösterileri artarak devam ederken, STK'lar Kral’a destek veren bildiriler yayınladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri