Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

800. doğum yıldönümünde Mevlânâ Balkanlar’da

Mevlânâ Celâleddin Rumi’nin 800. doğum yıldönümünde Balkanlarda sema gösterisi gerçekleştiriliyor. Bayrampaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Balkanlar’dan Avrupa’ya Bayrampaşa’da Ramazan programı için Bereket Konvoyu ile yola çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi Sema ekibi Balkan ve Avrupa halklarını Mevlânâ ile buluşturuyor.



En eski İslâm üniversitesi Şanlıurfa’da

Tarihte bilinen “en eski” İslâm üniversitesinin, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde olduğu tahmin ediliyor. Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan; ismi, Sümerce ve Akatça “Kesişen Yollar” anlamındaki Harran-u’dan gelen Harran ilçesi, tarihî ve kültürel zenginliklerini bugüne kadar koruyabilen ender mekânlar arasında yer alıyor.



İnebey Medresesi restore edilecek

Bursa’da Osmanlı döneminden kalma tarihî İnebey Medresesi’nde yapılacak restorasyon için düzenlenen ihale sonuçlandı. İl Özel İdaresi’nde yapılan ihaleye bir firma teklif verirken, evrakları incelemeye alan komisyon kararı ile çalışmalara başlanacak.



Pera Müzesindeki 3 sergi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde “Gürcü ressam Pirosmani”nin “Naif Sanatta Bir Efsane, Pirosmani” resim sergisi, “20. yüzyıl Ustalarından Baskı, Desen ve Sulu Boyalar” ile “İşleyen Mekan” sergileri, 7 Ekim pazar günü sona erecek.



“Mimarlık ve Kent Filmleri” başlıyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası tarafından “Dünya Mimarlık Günü” kapsamında düzenlenen “1. Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali”, 1-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.



Padişahların kılıcı koruma altında

Osmanlı Devleti’nde hükümdarlık simgelerinden kılıç kuşanma törenlerinin yapıldığı Edirne’deki Eski Cami’de, II. Ahmet ve II. Mustafa’nın tahta çıktığında kuşandığı tarihi kılıç, güvenlik gerekçesiyle koruma altına alınıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri