Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kayıt dışına karşı kredi kartı teklifi

Rize Defterdarı İhsan Özbay, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının en etkili yolunun nakdî para yerine kredi kartı gibi kaydî paranın kullanılmasının yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.


Vergi borcundan kaçış yok

Vergi borçları, yapılacak yeni düzenlemelerin ardından mükelleflerin banka hesabından otomatik şekilde ve cebren (zorla) tahsil edilecek. Banka ekstre

Unakıtan: Tekel’e büyük ilgi var

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tekel’in özelleştirmesiyle ilgili olarak Citygroup’un organizasyonuyla düzenlenen ‘’roadshow’’un beklenenin üzerinde ilg


  ATO’dan “sosyal güvenlik” raporu

Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa’ya aykırı bularak bazı maddelerini iptal ettiği sosyal güvenlik reformunun geleceğine ilişkin belirsizlik sürerken, sistemin makro ekonomik istikrara yönelik tehdidi de büyümeye devam ettiği, bu nedenle de sosyal güvenlik sisteminin giderek bir ekonomik güvensizliğe dönüştüğü bildirildi.


  Maaş zammı için bakanlara mektup

Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen yöneticileri, memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki Bakanlar Kurulu kararı öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu istedi. Konfederasyonlardan, kararlarını etkileyebilmek için bakanlara da birer mektup gönderilecek.


  Bankalarda kâr arttı, sermaye azaldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankacılık sektöründe, karlılık oranı artarken, sermaye oranının azaldığını bildirdi.


  Girişimciler hayallerini gerçekleştirdiler

Diyarbakır’da iş kurma fikri olan, ancak sermayesi olmayan girişimciler ‘’İş Destek Projesi’’ kapsamında aldıkları krediyle kendi işlerini kurarak hayallerini gerçekleştirdiler.


  Limonda enflasyon rekor seviyede

Geçen kış aylarında yurt genelinde yaşanan don olayları ile Mayıs-Haziran aylarındaki aşırı sıcaklar ve poyrazın limonda yüzde 50-60 oranında verim kaybına sebep olduğu, talep-arz dengesinin bozulmasıyla tarla fiyatının 15 YKr’den 75 YKr’ye yükseldiği belirtildi.


  Uzanların yatları ve Balkaner’in arazisine yine talip çıkmadı

TMSF tarafından borçlarına karşılık el konulan Uzanların lüks yatları ile Ali Balkaner’in arazisine yine talipli çıkmadı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri