Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

NBA YILDIZLARI GELİYOR

NBA takımlarından Minnesota Timberwolves, "NBA Europe Live Tour 2007" kapsamında bugün İstanbul'a gelecek. Konuk ekip Abdi İpekçi'de 6 Ekim'de Efes Pilsen ile özel maç yapacak. Efes, böylece Türkiye'de bir NBA takımıyla maç yapan ilk Türk takımı olacak.

Amerika Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Minnesota Timberwolves, EA Sports'un organizasyonu ''NBA Europe Live Tour 2007'' kapsamında bugün İstanbul'a gelecek. Türkiye'ye gelecek ilk NBA takımı olacak Minnesota Timberwolves kafilesi bugün öğle saatlerinde İstanbul'da olacak. Minnesota Timberwolves İstanbul'da 30 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında yapacağı eğitim kampının yanı sıra, 6 Ekim Cumartesi günü Efes Pilsen ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda özel maç oynayacak.

ÖZEL MAÇ 6 EKİM'DE

NBA ile ULEB yöneticileri arasında yapılan anlaşmaya göre, 2007 yılının ekim ayında 4 NBA takımının dahil olduğu ''NBA Europe Live Tour 2007'' turnesinin Türkiye ayağını oluşturan Efes Pilsen-Minnesota Timberwolves maçı 6 Ekim Cumartesi günü saat 21.00'de başlayacak.

İSTANBUL'U SEÇTİLER

''NBA Europe Live Tour 2007'' kapsamında 4 NBA takımı, 4 ayrı Avrupa ülkesinde 6 kenti ziyaret ederek, eğitim kampları ve maçlar yapacak. Efes Pilsen ile İstanbul'da karşılaşacak Minnesota Timberwolves'ın yanı sıra, Boston Celtics, Memphis Grizzlies ve Toronto Raptors da Avrupa turnesine çıkacak. Turnenin bu yılki ev sahibi Avrupa takımları ise Efes Pilsen'in yanı sıra, İspanyol Unicaja Malaga ve Real Madrid ile İtalyan Lottomatica Roma ekipleri olacak. Minnesota ekibinin İstanbul şehrini kendilerinin istediği bildirildi.

EFES'TEN BİR İLK

Geçen yıl ABD'de, NBA takımlarından Denver Nuggets ve Golden State Warriors takımlarıyla hazırlık maçları yapan Efes Pilsen, bir ilke daha imza atarak, Türkiye'de bir NBA takımıyla maç yapan ilk Türk takımı olacak.

30.09.2007


 

Demirören bastırdı, Kolot istifa etti

Beşiktaş Kulübü'ndebeklenmedik bir gelişme yaşandı ve yönetim kurulu üyesi Celalettin Kolot istifa etti.

Kolot'un, önceki gün bir radyo kanalında, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve bazı transferler hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in isteği doğrultusunda yönetim kurulundan istifa ettiği açıklandı.Celalettin Kolot, açıklamalarının her zaman arkasında olduğunu belirterek, ''Sadece zamanlaması yanlıştı. Derbi maça denk gelmesi doğru olmadı. Bu konuda hata yaptım'' dedi.

Kolot, ''3 aydır istifa etmek isteyen taraf bendim. Ancak başkan beni durdurdu. Bu açıklamalardan sonra istifa etmem gerekti. Açıklamalarımın derbiye denk gelmesi nedeniyle Beşiktaş camiasından özür diliy rum. Ama her insan hata yapabilir. Başkan da hata yaptı ve PFDK'dan 3 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. Hatalar olur. İnşallah Beşiktaş camiası için hayırlısı olur'' diye konuştu.

Celalettin Kolot, Radyospor'da katıldığı programda özetle, ''Ertuğrul hoca erken geldi. Takımla bu kadar oynamak iyi değil. Diatta Bursaspor için izlendi, bize geldi'' ifadelerini kullanmıştı. Celalettin Kolot, daha önce de başkan Demirören'in isteğiyle futbol şube sorumluluğu görevini bırakmıştı.

30.09.2007


 

Zico: Çok gol kaçırıyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktör'ü Arthur Zico, Ankaragücü maçında oyuncularının ortaya koyduğu futboldan memnun olduğunu ancak kaçan gollerden dolayı memnun olmadığını söyledi.

Kezman'ın çok gol kaçırdığı, sinirli hareketler içinde olduğunun hatırlatılması üzerine Zico, ''Kezman'da motivasyon eksikliği görmüyorum ama kaçırdığı pozisyonlar sonrası üzerinde bir baskı oluşuyor. Tabii ki zaman zaman sinirleniyor ama bu durumda her futbolcu aynı şeyleri yaşar. Bunu takıma negatif olarak yansıtmaması için çalışmalı. Tüm arkadaşları kendisine destek oluyor. İnanıyorumki bu durumu atlatacaktır'' dedi.

APPİAH HAZIR DEĞİL

Ganalı futbolcu Appiah'ın durumu hakkında da bilgi veren Brezilyalı çalıştırıcı, ''Appiah güçlenmeye çalışıyor. Ancak şu an kendisini fizik kondisyon olarak yeterli görmüyorum. Şu an baktığımızda, ameliyat olduğu bacağından destek almaya çalıştığında sıkıntılar yaşıyor. Destek sorunu var. Bunlar giderilince durumuna bakarız. Tümer, Serdar, Appiah'ın problemleri hemen hemen aynı. Bu durumlarda oyuncu iyice iyileştikten sonra oynamalı. Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Diz çok önemlidir. Özellikle diz problemlerinde bu böyledir" dedi.

CSKA'YI ANALİZ EDİYORUZ

CSKA Moskova takımı ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçına da değinen Zico, ''Biz her ekibi analiz yapıyoruz. CSKA Moskova takımını takip ettik. Maçlarını izliyoruz. Biz mücadele ettiğimiz gibi yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz ki, rakibimiz kendi sahasında etkili. Bizim de Inter önünde ortaya koyduğumuz bir oyunumuz var. Çıkıp orada oyunumuzu oynayacağız" dedi.

GEREKSİZ KARTLAR

Futbolcularının gereksiz yere gördüğü kartlardan şikayetci olan Zico, ''Futbolcularımın sezon başından itibaren gördüğü kartlara baktığımızda gerçekten gereksiz yere kartlar gördüğünü söyleyebiliriz. Özellikle geçen hafta 4 sarı kartımız hakemlere itirazdan dolayı. Ben futbolcularımı sık sık uyarıyorum ama oyunun içinde tansiyon yükseliyor. İlerki haftalarda bunun sıkıntısını yaşayacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

30.09.2007


 

İspanyol basınından Nihat'a övgü

İspanya'nın dünyaca ünlü gazetelerinden El Pais, Villarreal'de son dönemlerde formda olan NihatKahveci'nin istatistikleri haksız çıkartacak bir performans sergilediğini belirtti.

''Nihat dönüşte'' başlıklı yazıda, 20 ay içerisinde dizinden 2 ciddi sakatlık geçiren Nihat'ın kimsenin beklemediği bir dönüş yaptığı ifade edildi.

30.09.2007


 

Japonya'da ilk cep Hamilton'un oldu

Formula 1'de sezonun 15. yarışı olan Japonya Grand Prix'sinde ilk cep McLaren Mercedes'in genç İngiliz pilotu Lewis Hamilton'un oldu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'ya 65 kilometre uzaklıktaki Fuji Pisti'nde TSİ ile dün sabah koşulan sıralama turlarında Lewis Hamilton, takım arkadaşı Fernando Alonso'yu geçerek bugünküi yarış için pole pozisyonu kaptı. Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen 3'üncü, Felipe Massa ise yarınki yarışa 4. sıradan başlayacak.

30.09.2007


 

Real Madridli oyunculara el kitabı

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, futbolcularına nasıl örnek futbolcu olunacağına ilişkin kitapçık dağıttı.

''İyi Madridli'' adlı kitapta, Real Madrid Kulübü Başkanı Ramon Calderon tarafından, kulübün tarihçesi, başarıları, önemli kişileri anlatılırken, futbolculara da 10 maddelik örnek futbolcu olma yolları belirtildi. Kitapçığa göre Real Madridli futbolculara örnek futbolcu olmaları için takım arkadaşları ile ilişkilerde saha içinde ve dışında dayanışma ve yardımlaşma içinde olmaları, yöneticilerle ilişkilerde de saygılı ve yönetim kurulunun aldığı kararlara anlayışlı olmaları tavsiye edildi.

30.09.2007


 

OPEL, basketbola sponsor oldu

Basketbol Federasyonu ile otomotiv sektörü firması Opel arasında sağlanan anlaşma neticesinde Opel, 20072008 sezonu Bayanlar ve Erkekler Türkiye Kupalarının ana sponsorluğunu üstlendi.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, bu sezon gerçekleştirilecek Erkekler Türkiye Kupası organizasyonu ''Opel Türkiye Kupası'', Bayanlar Türkiye Kupası organizasyonu ise ''Opel Bayanlar Türkiye Kupası'' adıyla anılacak.

30.09.2007


 

Brezilyalı F.Bahçe

F.Bahçe, Ankaragücü karşısında Brezilyalı bir takım gibi oynadı. Her oyuncu makine düzeni içinde disiplinli ve riske girmeden basit paslar yaparak hücuma kalktı. Her iki kanattan yapılan organizasyonlar rakibi bunalttı. Bu yüzden Ankaragücülü oyuncular çok sık hata yapmak zorunda kaldı. İbrahim Ege'nin ilk yarıda Roberto Carlos'a ceza yayı içinde yaptığı dengesiz hareket penaltıydı. Ancak hakem Aytekin Durmaz topu çizgi dışına taşıyarak hatalı bir karar verdi. Yine İbrahim Ege'nin Alex'in aşırtma çalımında topa elle müdahalesi de penaltıydı. Hakem bu pozisyona da seyirci kalarak tribünleri öfkelendirdi..

KEZMAN YİNE ÇILDIRTTI

F.Bahçe geçmiş maçlara nazaran bu maçta çok istekliydi. Ankaragücü önünde 5-6 net gol pozisyonu üretmesi bunun en güzel örneğidir. Ancak Kezman gibi tecrübeli bir futbolcunun son vuruşlardaki beceriksizliği takımın daha farklı kazanmasına engel oluyor. Zico'nun evindeki bu tip maçlarda Semih'ten faydalanma yoluna gitmesi daha isabetli olacak. Çünkü ceza sahası içindeki karambollerde Semih, Kezman'dan daha uyanık ve son vuruşu yapabilen bir oyuncu..

R. CARLOS'U ÖRNEK ALIN

Ancak Kezman'ın da iyi bir özelliği var. Gol atamamanın verdiği moralsizliğe rağmen mücadelesini bırakmıyor. Rakip savunmanın rahat pas yapmasına her zaman engel olmaya çalışıyor. Zaten bu yönü ile tribünler ona katlanıyor. Roberto Carlos bu maçta da çok iyi oynadı. Bir defa rakibe faul yapmadan topa nasıl sahip olunur onu sahada çok güzel gösteriyor. Ayrıca, maçın son bölümünde 2 Ankaragücülü oyuncunun arasından depara kalkıp, ceza sahasına kadar götürdüğü top bütün stadı ayağa kaldırdı. İşte profesyonellik bu. Kendini işine verdiğin zaman 34 yaşında bile olsan başarılı olabiliyorsun. Roberto Carlos bunu başarıp, gösterdiği için Türkiye'deki bütün oyuncular ona teşekkür etmelidir.

Erol DOYURAN

30.09.2007


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

17.00 Denizlispor-Kayserispor

Hakem: Cüneyt Çakır

20.30 Sivasspor-Bursaspor

Hakem: Halis Özkahya

20.30 Gaziantep-Ankaraspor

Hakem: Fırat Aydınus

20.30 Trabzonspor-Konyaspor

Hakem: Bünyamin Gezer

20.30 Gençlerbirliği-Kasımpaşa

Hakem: Oktay Demiray

20.30 İstanbul B.B- Vestel Manisa

Hakem: Barış Şimşek

30.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri