Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gıda güvenliğinde duyarlılık arttı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Türkiye’nin gıda güvenliği konusundaki duyarlılığının son yıllarda arttığını belirtti.

İZTO’nun yürüttüğü ve AB fonları ile finanse edilen ‘’Türkiye’ye Köprü AB Projesi’’ kapsamında düzenlenen ‘’AB Gıda Güvenliği Politikası’’ seminerinin açılışında konuşan Kazançoğlu, proje kapsamındaki 5’inci ve son semineri düzenlediklerini ifade etti. Kazançoğlu, şöyle dedi:

‘’Gıda güvenliği konusunun önemi, modern toplumların insana verdiği değerin artmasına paralel olarak günümüzde daha da arttı. Bu alandaki koruma ve kontrol faaliyetleri yoğunluk kazandı. Günümüz devletinin öncelikli görevleri arasında, insanların gıda güvenliğini sağlamak ve bu alandaki faaliyetlerin halk sağlığına uygun normlarda yürümesini sağlamak gelmektedir. Bu ilke ve doğrultuda, ülkemizin gıda güvenliği konusundaki duyarlılığın arttığını söylememiz mümkün.’’

Avrupa Komisyonu’nun Türkiye için yayınladığı 2006 yılı İlerleme Raporu’nda gıda güvenliği konusuna değinildiğine işaret eden Kazançoğlu, raporun gıda güvenliği alanındaki eksiklikleri ortaya koyduğunu ifade etti.

/ İZMİR

02.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İhracatta tarihî rekor

  2-B’ler tekrar masada

  Tarıma da anayasal güvence getirilsin

  Saatler 28 Ekim'de geri alınacak

  Danışmanlık, işletmeler için kaçınılmaz

  Ülker’den bayrama özel iki yeni çikolata

  Kazakistan buğday ihraç edecek

  TMO, Ordu’da 15 bin ton fındık aldı

  Gıda güvenliğinde duyarlılık arttı


 Son Dakika Haberleri