Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bardakoğlu: Cami sosyalleşme mekânıdır

Camilerin sadece namaz vakitlerinde insanları toplama yeri değil, sosyalleşme mekânı olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, medyadaki din tartışmalarının da ciddiyetli olmasını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1–7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasimi, Kocatepe Camii Konferans Salonu’nda yapıldı.

Semih Akyüz’ün Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, öncelikle camilerin önemine dikkat çekti. “Camilerimiz sadece namaz vakitlerinde insanları toplama yeri değildir. Sosyalleşme vazifemizi yerine getirdiğimiz, coğrafyamızı vatan kılan, dindarlığımızı, dinimizin güzelliklerini yansıtan mekânlardır” diyen Bardakoğlu, din görevlilerinin de camilerin ayrılmaz parçaları olduğunu söyledi.

Din görevlileri olmadan camilerin mânâsının tamamlanmamadığını ifade eden Bardakoğlu, “Din görevlisi deyince akla; müjdeleyen, ayrım yapmayan, doğru İslam’ı bilen ve insanlara anlatan, zorlaştırmayan kolaylaştıran insanlar gelmektedir. Din görevlilerinin maddi, manevi ve fiziki nüfuzu yoktur. Din görevlilerinin değişmez üç temel özelliği; hizmet aşkı, sağlıklı bilgiyle bütünleşmesi ve yüreğindeki insan sevgisidir” şeklinde konuştu.

Medyada görülen din ve din görevlileri hakkındaki olumsuz tartışma ve eleştirilere de değinen Bardakoğlu, “Özellikle mübarek Ramazan ayında, din hakkındaki tartışmaların belli bir ciddiyetle olmasını istiyoruz. Medyada çıkan ve magazin ve siyaset altında istimal edilen dini nitelikli yayın ve söylemleri yanlış buluyoruz. Din, diyanet ve din görevlilerini konu alan tartışmaların ahlaki olmasını istiyor, üretilen haberlerin asılsız çıkmasına üzülüyoruz” dedi. Bardakoğlu, medyayı, din görevlilerinin eksik ve kusurlarının tamirinde yardımcı görmek istediklerini vurguladı.

Programın sonunda, din görevlileri arasında Türkiye çapında yapılan Hafızlık, Ezanı Güzel Okuma, Kurâ’n-ı Kerim’i Güzel Okuma, Makale ve Hutbe Yazma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cemil YÜZER / ANKARA

02.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Günay: Bizden Atatürkçü yok

  Demokratik laiklik

  CHP seçmeni ezik ve çaresiz

  Dink’i 301 öldürdü

  Rektörler yanlış anlaşıldı

  Hain pusunun hedefi ne?

  Fransız lider Le Pen: Sarkozy Türkiye'yi AB'ye arka kapıdan almaya çalışıyor

  AB Türkiye’yi konuşacak

  AİHM'deki yargıç seçimi ertelendi

  Gül’ün Strasbourg gündemi yoğun

  Komisyonun gözü ihlâllerin üzerinde olacak

  İsmailağa dâvâsında 1 hapis, 1 beraat

  Akyıldız: Terör, ürettiği korkuda boğulacak

  Çağlayan'a, “Helâl sertifikası” sorusu

  Bardakoğlu: Cami sosyalleşme mekânıdır

  Manavgat’ta Kur’ân coşkusu

  Kızılay’ın gıda yardımında izdiham

  Sahte ilâçla mücadele edilecek

  Bir ocak daha trafikte söndü

  Araba vapurları gece seferinde

  Sabancıların yalısına gemi çarptı


 Son Dakika Haberleri