Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkiye, Batı’ya yabancılaşıyor

İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi, ‘’dost ve müttefik Türkiye’nin tehlikeli şekilde Batıya yabancılaşmaya başladığı’’ yorumunda bulundu.

Gazetenin, terör örgütünün saldırıları ve Türkiye’nin muhtemel sınır ötesi operasyonuna ilişkin başyazısında, Türkiye’nin uzun yıllardan beri Batı için oldukça istikrarsız sayılabilecek bir bölgede güvenilebilir bir ortak özelliği taşıdığı belirtildi.

‘’Türkiye’de sivil demokrasi ve Batıya yönelik sempatinin güçlenmesinin Avrupalılar ve Amerikalılar için bir el ele gidiş beklentisi oluşturduğu’’ belirtilen yazıda, ‘’Ancak içeride ve dışarıda yaşanan gelişmeler, ilişkileri, artık Ankara’nın yönünün Batıya dönük olduğuna garanti gözüyle bakılamayacağı bir noktaya taşıdı’’ görüşüne yer verildi.

The Times’ın başyazısında, Irak’ın işgali sırasında Türkiye’nin topraklarını ABD askerine açmamasının ardından bozulan ilişkileri her iki tarafın dikkatle onarmaya yönelik gayretlerinin, ABD Kongresinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına yer veren tasarının ‘’berbat bir zamanlamayla’’ ortaya konulmasıyla boşa çıktığı, ‘’bunun yol açtığı hasarın ne kadar olduğunun yakında görüleceği’’ kaydedildi.

The Independent gazetesinde yayımlanan başyazıda da, ‘’Türkiye, bu yolda yalnız bırakılmamalı’’ başlığı kullanıldı.

Terör örgütü PKK’nın ‘’çaresizlik içinde sarıldığı bir stratejinin’’ söz konusu olabileceğini ifade eden gazete, örgütün bölgede geniş çaplı bir çatışmadan ‘’bir şey çıkarmayı’’ umduğunu, ‘’böylesine tehlikeli bir senaryonun önlenebilmesi için sadece Ankara değil, Washington ve Brüksel’deki NATO karargâhında da soğukkanlılıkla ve hızlı düşünmek gerektiğini’’ yazdı.

/ LONDRA

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘PKK saldırısı harekât baskısını arttırdı’

  Türkiye, Batı’ya yabancılaşıyor

  Ortadoğu Konferansı sun’î teneffüs

  İran, 3 yıldan önce bomba yapamaz

  Lübnan cumhurbaşkanlığı seçimi ertelendi

  Bahreyn’de, iki Amerikan askeri öldürüldü


 Son Dakika Haberleri