Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ortadoğu Konferansı sun’î teneffüs

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD’de yapılması planlanan Orta Doğu barış konferansının “yok olmak üzere olan siyonist rejimin ömrünü uzatmak için düzenlendiğini” söyledi.

Devlet ajansı İRNA’nın haberine göre, Ahmedinejad, dün gece bakanlar kurulunda yaptığı konuşmada, ABD’de düzenlenmesi planlanan uluslararası Orta Doğu barış konferansına değindi ve “Siyonistler, Filistin konusunda yapılması planlanan konferansla bölge ülkelerine tuzak kurdular. Bölge ülkeleri bu tuzağa düşmemek için uyanık olmalılar” dedi. Filistin direnişinin zayıflatılmak istendiğini ifade eden Ahmedinejad, şunları kaydetti: “Bugün siyonist rejim yok olmak üzere. Bu yüzden de düşmanlar bu gibi konferanslarla siyonist rejimin ömrünü uzatma peşindeler. Siyonist rejimi kuran ve bu sahte rejimi destekleyenler, hiçbir şekilde Filistin meselesine müdahale edemez ve Filistin konusunda da arabuluculuk yapamazlar.” Bu arada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Orta Doğu krizine 2008 sona ermeden çözüm bulunacağından emin olduğunu bildirdi.

ABBAS, İLK KEZ HAMAS’LA

UZLAŞMAKTAN SÖZ ETTİ

Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas ile uzlaşmanın önemli olduğunu söyledi.

Abbas, Endonezya’da Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, geçen Haziran’da Gazze Şeridi’nde denetimi ele geçirmesinden sonra hükümetten atılan Hamas’ın, “Filistin halkının bir parçası olduğunu ve ayrı tutulamayacağını” kaydetti.

Bunu hiç kimsenin inkar etmediğini belirten Abbas, Hamas’ın meşrû hükümete karşı darbe yapmasına rağmen bu grupla birlikte çalışılmadığı takdirde ilerleme kaydedilemeyeceğini ifade etti. Asya turunun ilk durağı Malezya’dan Endonezya’ya gelen Abbas, Brunei’yi de ziyaret edecek.

MÜBAREK: BÖLGE YENİ BİR

BAŞARISIZLIĞI KALDIRAMAZ

Bu arada, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, İsrail-Filistin barış görüşmeleri çerçevesinde ABD’de yapılması planlanan Orta Doğu barış konferansının başarısız olması halinde ciddî sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

/ TAHRAN

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘PKK saldırısı harekât baskısını arttırdı’

  Türkiye, Batı’ya yabancılaşıyor

  Ortadoğu Konferansı sun’î teneffüs

  İran, 3 yıldan önce bomba yapamaz

  Lübnan cumhurbaşkanlığı seçimi ertelendi

  Bahreyn’de, iki Amerikan askeri öldürüldü


 Son Dakika Haberleri