Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

OHAL de, sınırötesi de askerî gerekçeyle olur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınırötesi operasyon ve OHAL ilânı konusunda birileri istiyor diye adım atmayacaklarını belirterek, askerî şartlar oluştuğunda bunların yapılacağını söyledi. Erdoğan, “Terörle mücadele basit rant anlayışına indirgenmemeli, biz operasyon konusunda gerekeni yapar, bedeli neyse öderiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde referandum ve sınır ötesi operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Soruları da cevaplandıran Erdoğan, bir gazetecinin “Terörle mücadelenin sınırları ne olacak?” sorusuna “Terörle mücadelede duygusallık egemen olmamalı, aklıselim egemen olmalı. Birileri istiyor diye Olağanüstü Hal ilan edemeyiz, biz devlet yönetiyoruz. Devletin ilgili kurumları vardır, onlarla görüşür tavrımızı ortaya koyarız” karşılığını verdi.

Terörle mücadele konusunda ana muhalefetin, muhalefetin aynı yaklaşımı ortaya koyması gerektiğine işaret eden Erdoğan, “Bu milli bir mesele, basit rant arayışlarına girilmemeli. Bakınız parlamentoda yer alan partilerin tamamına yakını tezkereye destek verdi ve 507 gibi bir oyla meclisten geçti” dedi.

Hükümetin askeri gerekçeler oluştuğunda kendisine verilen yetkiyi kullanacağına dikkat çeken Başbakan, “Birileri istiyor diye adım atamayız. Tereddüdümüz yok, olması gereken neyse yaparız, bedeli neyse öderiz” diye konuştu. Erdoğan, günü kurtarmaya yönelik davranışların terk edilmesi gerektiğine işaret ederek, teröre karşı tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşların birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Yazılı ve sözlü medya organlarına da uyarılarda bulunan Başbakan Erdoğan, halkın psikolojisini bozmanın doğru bir davranış olmadığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin “Sınır ötesi operasyon için gereken noktaya geldik mi?” sorusunu; “Biz, tüm askerî gerekçeler oluştuğunda sınır ötesi operasyondan geri durmayız. Şartlar oluştuğunda hazırız, sıkıntımız yok. Biz bu yetkiyi bugünler için aldık. İlgili kurumlarımız olan Genelkurmay, Emniyet Müdürlüğü’yle görüşürüz. Gereken adımlar atılacak, geri durulmaz.” cevabını verdi.

“Bedeller var, başka bedeller de olacaktır” diyen Erdoğan, her şeyi göze alarak, bedeli ne olursa olsun harekâtı yapacaklarını ve diyeti ödeyeceklerini kaydetti.

Erdoğan, Times’a konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesine verdiği demeçte ise, kuzey Irak’ta yuvalanan PKK’lı teröristlere yönelik operasyon yapılacağını söyledi. Times’ın, Erdoğan ile İngiltere ziyareti öncesinde yaptığı röportajın tamamı, gazetenin internet sitesinde yayımlandı.

Başbakan Erdoğan’ın iki günlük İngiltere ziyareti öncesinde yayımlanan haberde, Erdoğan’ın Amerika ve NATO’dan gelen bütün durdurma çabalarına rağmen operasyonun yapılacağı yolunda açıklamada bulunduğuna dikkat çekilirken, bu açıklamanın terör örgütü PKK’nın dün ortaya çıkan son eyleminden önce yapıldığına da işaret edildi. Erdoğan’ın, ABD ve Irak yönetiminin defalarca uyarılmış olmasına rağmen terör örgütü PKK mensuplarını kuzey Irak’tan atmak için hiçbir girişimde bulunmadıklarından yakındığına işaret edilen haberde, Erdoğan’ın Türkiye’nin sabrının taştığını söylediği ve her ülkenin kendisini savunma hakkı bulunduğunu hatırlattığına işaret edildi. Times, Başbakan Erdoğan’ın, ‘’Ne gerekiyorsa yapılacak. Kimseden izin almak zorunda değiliz’’ dediğini de duyururken, Erdoğan’ın ayrıca Türkiye-ABD ilişkileri konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu belirtti. Haberde, Erdoğan’ın Türkiye’de giderek yükselen Amerikan karşıtlığına dikkat çekerken, Amerika’nın Irak’ta yürüttüğü askeri harekatın başarısız olduğu değerlendirmesinde bulunduğu ve ABD Kongresi’nin Ermeni tasarısını onaylaması halinde söz konusu ülkenin ‘’çok önemli bir dostunu kaybedeceği’’ uyarısı yaptığı kaydedildi.

/ ANKARA

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL de, sınırötesi de askerî gerekçeyle olur

  Halk demokrasi istiyor

  Londra’da Olmert’le görüşecek

  Genelkurmay: 8 askerimiz kayıp

  Gül, liderlerle görüştü

  Halk sokaklarda, yetkililer uyarıyor

  STK’lar: Terörün bitmesi için yeni politikalar üretmeliyiz

  Asıl olan bataklığı kurutmak

  Yoksulluk kongresinde başörtüsü krizi

  Halk oylamasında kesin sonuçlar bugünden sonra

  Yaz saati uygulaması bu hafta sonu bitiyor

  Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanı

  Şensoy görevine döndü

  Tüketim çılgınlığı ürkütüyor

  Akbil’de 2 saatte 5 aktarma

  Eğit-Bir, eğitimde başarıyı arttıracak

  TCDD'nin umudu hızlı tren

  Suudi Kral bilim üniversitesi kuruyor

  Şehirlerin ısısı suçu da arttırıyor

  Sigarayı bırakamıyoruz

  Kablo devri sona eriyor

  PTT, 167 yaşında


 Son Dakika Haberleri