Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sigarayı bırakamıyoruz

Gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunu olan kalp ve damar hastalıkları, ülkemizin de en büyük sağlık sorunu olmaya devam ediyor. Buna rağmen en önemli tetikleyicisi sigaradan kurtulamıyoruz.

Kardiyoloji konusunda Türkiye’nin en kapsamlı kongresi olan “23. Ulusal Kardiyoloji Kongresi”nde çarpıcı gerçekler ortaya konuldu. Tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de en büyük sağlık problemlerinden olan kalp hastalıklarının masaya yatırıldığı kongrede, kalp sağlığına dair her konu konuşuluyor. Kongre kapsamında düzenlenen basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu “Euro ASPİRE III” adlı çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Bu araştırmaya göre kalp hastalığı geçirdikten sonra bile sigarayı bırakma oranı yüzde 50. Bu araştırmayı Türkiye’de 17 merkezden yürüttüklerini belirten Tokgözoğlu, “Türkiye’de 50 yaş altı koroner olaylara bağlı ölümler yüzde 20 civarında. Bu oran Avrupa ülkelerinde yüzde 9’a kadar düşüyor. Bunun en önemli nedeni de kalp krizini tetikleyen sigara alışkanlığı. Ancak, kalp krizi geçirmiş hastalardan alınan sonuçlara göre, kriz sonrası bile sigarayı bırakma oranı yüzde 50, bu da bize durumunun ne kadar ciddî olduğunu gösteriyor” dedi. Tokgözoğlu, Türkiye’de genç ölümlerin koroner kalp hastalıkları sonrasında sigaraya devam oranının, hareketsiz hayatın ve tedavi sonrası doktor tarafından izlenme oranının ülkemiz de daha fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan Türk Kardiyolji Derneği ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol ise kalp hastalıklarından korunmak için egzersiz yapmanın, sigaradan uzaklaşmanın ve düzenli beslenmenin önemine değindi. 19-23 Ekim tarihleri arasında devam eden kongreye yurt içinden ve yurt dışından 3300 uzman doktor katıldı.

Yeni Asya / ANTALYA

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL de, sınırötesi de askerî gerekçeyle olur

  Halk demokrasi istiyor

  Londra’da Olmert’le görüşecek

  Genelkurmay: 8 askerimiz kayıp

  Gül, liderlerle görüştü

  Halk sokaklarda, yetkililer uyarıyor

  STK’lar: Terörün bitmesi için yeni politikalar üretmeliyiz

  Asıl olan bataklığı kurutmak

  Yoksulluk kongresinde başörtüsü krizi

  Halk oylamasında kesin sonuçlar bugünden sonra

  Yaz saati uygulaması bu hafta sonu bitiyor

  Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanı

  Şensoy görevine döndü

  Tüketim çılgınlığı ürkütüyor

  Akbil’de 2 saatte 5 aktarma

  Eğit-Bir, eğitimde başarıyı arttıracak

  TCDD'nin umudu hızlı tren

  Suudi Kral bilim üniversitesi kuruyor

  Şehirlerin ısısı suçu da arttırıyor

  Sigarayı bırakamıyoruz

  Kablo devri sona eriyor

  PTT, 167 yaşında


 Son Dakika Haberleri