Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hikâyecilik ivme kazandı

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ‘Hikâyenin Bugünü-Bugünün Hikayesi/80 Sonrası Türk Hikayesi’ başlıklı sempozyumda konuşan Prof. Dr. Fatih Andı, Türk Edebiyatının önemli dallarından olan hikâyenin zaman içerisinde zenginleşerek özellikle 80 sonrasında büyük ivme kazandığına dikkat çekti.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hikâyenin Bugünü-Bugünün Hikâyesi/80 Sonrası Türk Hikayesi’ başlıklı sempozyum Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi’nde başladı. Sempozyumun açılışına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamlığı’na vekâlet eden Sultanbeyli Kaymakamı Kaya Çıtak, AKP Ümraniye İlçe Başkanı Ahmet Poyraz, İlçe Millî Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretim üyeleri ile çok sayıda edebiyatsever katıldı.

Programda bir konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Fatih Andı, Türk Edebiyatının önemli dallarından olan hikâyenin zaman içerisinde zenginleşerek özellikle 80 sonrasında büyük ivme kazandığına dikkat çekti. Bunun sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Prof. Andı, Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği hikâye sempozyumunun çok anlamlı bir girişim olduğunu vurguladı.

Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 3,5 yıllık zaman diliminde, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında çok önemli kültür ve san’atsal aktivitelere imza attıklarını söyledi. İnsanların yalnızca fizikî hizmetlerle mutlu olamayacağının altını çizen Başkan Hasan Can, ‘bu nedenle vatandaşlarımızın zihnini, gönlünü ve bilgi daracığını zenginleştirecek kültürel, san’atsal ve sosyal projeleri büyük bir heyecanla hayata geçiriyoruz’ dedi.

MUSTAFA KUTLU HİKÂYELERİ TARTIŞILDI

‘Hikâyenin Bugünü-Bugünün Hikâyesi/80 Sonrası Türk Hikâyesi Sempozyumu’nda, 30’u aşkın akademisyen ile alanında tanınmış yazar ve edebiyatçılar Türk hikâyesinin dünü ve bugününü tartışıyor. İstanbul Üniversitesi’nden Prof Dr. M. Fatih Andı ve Kültür Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ömür Ceylan’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen sempozyum 2 gün sürüyor ve 6 ayrı oturum halinde yapılıyor. Sempozyumun ilk gününde Prof. Dr. Mehmet Tekin, Prof. Dr. Hasan Akay, Prof. Dr. Fatih Andı, Prof. Dr. Durali Yılmaz, Prof. Dr. Ali Duymaz, Doç. Dr. Şaban Sağlık, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Narlı, Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ali Yıldız, Ar. Gör. Ayşe Demir, Ar. Gör. Bahtiyar Aslan ve yazar Özge Yücesoy Türk hikâyesinin serüveni ile usta hikâyeci Mustafa Kutlu’nun bazı eserleri üzerine hazırlanan tezleri tartıştılar.

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hikâyecilik ivme kazandı

  Çocuklar, gençler ve aileler buluştu

  FKM’nın 6. dönem pazarlık okulu başlıyor

  “Üç Dönem Ayasofya”

  İstanbul’un taşı toprağı kültür


 Son Dakika Haberleri