Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çocuklar, gençler ve aileler buluştu

Sunuculuğunu  Ömer Said Yalap’ın yaptığı “Can Kardeş ve Genç Yaklaşım okuyucuları ve ailelerinin buluşması” adlı program oldukça heyecanlı geçti.

Bahçelievler ve Emek Can Kardeş okuyucularının düzenlediği program, Mamak Kültür Merkezinde yapıldı.

Program, Can Kardeşlerden Muhammed Nuri’nin Kur’ân-ı Kerim’den “Cennet Çocukları” hakkında bilgiler de içeren âyetleri okumasıyla başladı. Kur’ân-ı Kerim tilâveti ile salona manevî hava katan Muhammed Nuri program sonunda oldukça tebrik aldı.

Açılış konuşmasını yapan Ali Vapurlu, gençliğin his ve hevesatının mecralarının meşru daireye çevrilmesi gerekliliğine ve hakikî, ebedî bir gençliğin ancak bu şekilde elde edilebileceğine dikkati çekti.

Daha sonra söz alan Eğitimci Ömer Faruk Topçu, çocukların şefkatle büyütülmesinin gerektiği üzerinde durdu ve ahir zamanda çocukların imanını muhafaza etmek adına yapılan çalışmalara manen mecbur olduklarını söyledi.

Mesut Nurver’in Asr-ı Saadetten sunmuş olduğu mesel ilgi ile dinlendi. Daha sonra, Can Kardeşlerin dört yıldır gerçekleştirmiş oldukları Isparta, İstanbul, Nevşehir, Çaycuma ve Adana gezilerini ayrıca diğer aktivitelerini içeren fotoğraflarla ve videolarla Emek Can Kardeşler adlı sinevizyon gösterisi çocuklarını ekranlarda gören aileleri heyecanlandırdı.

Programın bir nev'î ikinci kısmını oluşturan çocuklarla söyleşi programı da aile buluşmasının en heyecanlı bölümlerinden biriydi. Bu bölümdeyse Cihan Cambaz'ın sunduğu program, Bahar Çiçekleri İlâhî Grubunun okumuş olduğu duâlar ve ilâhiler ve Genç Yaklaşım okuyucularının, Risale-i Nur’un tüm dünyaya yayıldığı mesajını veren,vecizeleri farklı dillerde okumaları Anne-babaları çok duygulandırdı.

Programın sonuna doğru Ankara genelinde düzenlenen Risale-i Nur bilgi yarışmasında derece alan gruplara plaket ve ödülleri verildi.

Bütün Can Kardeş okuyucularına “Can Kardeş, Genç Yaklaşım, Yeni  Asya” tişörtler dağıtıldı.

Ömer Faruk NURSÖZ

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hikâyecilik ivme kazandı

  Çocuklar, gençler ve aileler buluştu

  FKM’nın 6. dönem pazarlık okulu başlıyor

  “Üç Dönem Ayasofya”

  İstanbul’un taşı toprağı kültür


 Son Dakika Haberleri