Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papa’ya bir mektup daha

Hırıstiyan dinî liderlerini diyaloga çağıran 138 Müslüman din ve bilim adamı, Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa 16. Benediktus’a, diyalog çağrılarını desteklemesini isteyen bir mektup daha yazdı.

11 Ekim tarihli mektubu yazan 138 din adamı, Vatikan’a gönderdikleri yeni mektupta, “Müslümanlar Papa Benediktus Hazretlerinden uygun bir cevap bekliyor. Kendisini bilim adamlarımızın girişimini, birçok Hıristiyan tarafından gösterilen aynı iyi niyet ile kabul etmeye çağırıyoruz” denildi.

Mektupta, Vatikan’ın dinler arası diyalog konusundaki en üst düzey yetkilisi Kardinal Jean-Louis Tauran’ın ilk mektuba yönelik tutumu da eleştirildi. Tauran, ilk mektupla ilgili olarak, “Kur’ân’ı sorgulamadıkları için Müslümanlarla ciddî bir teolojik diyaloğun mümkün olmadığını” söylemişti.

İlk mektubun imzacılarından Arif Ali Nayed, Reuters’a yaptığı açıklamada, ilk mektubun imzacılarından İzzeddin İbrahim’in de şahsen Papa’dan girişimlerini desteklemesini istediğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin kültürel danışmanı olarak görev yapan İbrahim ile Papa Benediktus’un önceki gün Napoli’de yapılan bir dinlerarası diyalog toplantısında aynı masada oturdukları, İbrahim’in bu sırada çağrılarına Papa’dan destek istediği belirtildi.

İlk mektubun imzacıları gönderdikleri ikinci mektupta ayrıca Vatikan’ın Ramazan sebebiyle yayınladığı yıllık mesaj da eleştirildi.

Mektupta bu mesajın son zamanlarda “polemiğe açık hale geldiği” ileri sürüldü. Daha önce büyük çoğunlukla dinî konulara ayrılan bu mesajda, son iki yılda farklı dinler terörizm ve şiddete karşı mücadele etmeye çağrılmıştı.

/ PARİS

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Komşulardan destek bekliyoruz

  AP’de Türkiye raporu oylanacak

  ABD, PKK hedeflerini vuracak

  Holokost’u reddeden Nejad Ermeni iddialarına destek çıktı

  Sarkozy, Olmert’i mest etti

  Bush-Pelosi arasında savaş polemiği

  ABD, yine çocukları öldürdü

  Debbağ: Türkiye’nin jandarması olmayacağız

  Papa’ya bir mektup daha

  Farklı dinler ortak duâda buluştu

  Amerika’da Hindistanlı vali konuşuluyor

  Çin radyosunun Türkçe servisi 50 yaşında

  Mekke-Medine arasında hızlı tren yapılacak


 Son Dakika Haberleri